ANBI, echt wel!

Print Friendly, PDF & Email

anbi600Jazeker hebben wij de ANBI status, het is alleen niet te vinden in het zoekprogrammaatje op de site van de belastingdienst. Toen wij dat meldden werd dit probleem niet begrepen. Na de nodige kastjes en muren stuurde het ANBI team ons een nieuwe Verklaring van hoedanigheid. Om aan iedereen te laten zien die het niet gelooft.

Het probleem is daarmee niet opgelost. Als je schenkingen hebt gedaan en je belastingformulier invult wil je dat gemakkelijk op kunnen zoeken, of de begunstigde een anbi is, en misschien ook een culturele anbi. Of als je denkt: aan welk goed doel zal ik wat schenken, zijn er nog leuke wijkcentra misschien? Dan is het wel leuk als je ons dan ook tegenkomt.
We zullen het nog maar een keer proberen, in een brief, een echte, in een envelop. Voor de belastingdienst is de klant koning, hoewel de koning geen belasting betaalt en geen giften kan aftrekken. Toch?

Maar in ieder geval: met giften maakt u ons altijd blij, of een van onze goede doelen of projecten. En onder voorwaarden kunt u ze dus wel degelijk van uw inkomstenbelasting aftrekken. Doe het snel, voor 1 januari, om het over 2020 te kunnen aftrekken. Zie https://www.oudestadt.nl/de-tijd-van-het-jaar/

2 reacties

  1. Ik ben tegen de grap die hierin staat over ons koningshuis. Voor de rest is het vast een administratieve vergissing en wordt dat recht gebreid.En Als het wijkcentrum democratisch is komt deze opmerking eronder te staan.

    • Jan de Wit schreef:

      Gelukkig dan maar dat het wijkcentrum zo “democratisch” is. Anders hadden we deze belangrijke mededeling helemaal moeten missen. Stuurt U hem ook door naar de koning zelf? Zal hij vast waarderen.