Geveltuinendag – Groenmarkt

Print Friendly, PDF & Email

Klik op het plaatje om te vergroten in nieuw venster

Helaas, de alom bekende jaarlijkse Geveltuinendag is niet meer. Vorig jaar misten we hem al, en er was ook niets bekend gemaakt. In plaats daarvan is er nu een “Groenmarkt” op de Siebbeleshof op 21 april 2018, van 11:00-16:00 uur. Op Facebook wel aangekondigd als jaarlijks.

Waarom? De Boomsspijker laat weten: “omdat de markt wat breder gericht wordt op natuur en milieu heet het nu groenmarkt ipv geveltuinendag”. Volgens de flyer zijn er planten en groenten, muziek, en een slogan die zo uit de verkiezingscampagnes overgenomen lijkt te zijn: “groen, samen doen”. Het brede Natuur en Milieu springt niet in het oog, maar dat komt misschien nog wel.

Toch jammer, Geveltuinendag was een begrip, en iedereen wist dat je er ook plantjes voor je balkon kon halen (“de geveltuin op 3-hoog”), en het hoort bij de stedelijke omgeving. Een groenmarkt kun je overal vinden. Laten we hopen dat deze Groenmarkt – niet te verwarren met de Groenmarkt in de Jordaan – ook met deze naam een begrip wordt.

De aankondiging op de website van de bewonersraad Nieuwmarkt-Groot Waterloo noemt de naam geveltuinendag gelukkig nog wel. Klik HIER.

Lees hier over de amsterdamse groenmarkten:

Het Reglement op de groenmarkt der stad Amsterdam