Actie voor schone lucht

Print Friendly, PDF & Email

Zaterdagmiddag 21 april vroegen Luchtwachters in de Valkenburgerstraat uw handtekening voor schone lucht. Doe mee en teken ook! En ze plaatsen op de Valkenburgerstraat het tweede Verkeersbord in Amsterdam: Let, op! Ongezonde Lucht!

Op 21 april vond de landelijke actiedag plaats van Milieudefensie. Luchtwachters in Amsterdam (en ook Arnhem, Utrecht, Den Bosch, Leiden en Uden) haalden handtekeningen op. Doel deze keer: 1000 handtekeningen voor de petitie “Recht op gezonde lucht”de petitie “Recht op gezonde lucht”. Deze petitie zal Milieudefensie begin 2019 gaan aanbieden aan de landelijke en lokale overheid.

Valkenburgerstraat
De luchtkwaliteit in de Valkenburgerstraat is slecht. Heel ongezond zelfs. Op de hoek Mr. Visserplein/Hoek Valkenburgerstraat, een van de ongezondste plekken in Amsterdam, verzamelden om 12.00 uur de Luchtwachters. Twee uurtjes daar verblijven is niet prettig. Daar wonen is totaal ongezond. En die dure CityTrees die fijnstof “reduceren” op de Valkenburgerstraat, helpen echt geen zier!

Daarom plaatsten de Luchtwachters daar het tweede Verkeersbord in Amsterdam: Let, op! Ongezonde Lucht! Ook verzamelden ze handtekeningen voor het Proces van Milieudefensie: “Recht op gezonde lucht!”. Ook een mooi moment om Luchtwachter te worden in Amsterdam.

Maar ook in veel andere straten in Amsterdam is ongezonde lucht. Lees daarvoor  Luchtwacht (over het eerste bord aan de Stadhouderskade).