Geluid, enquête en meer

Print Friendly, PDF & Email

De NSG, Nederlandse Stichting Geluidshinder is adviseur van het wijkcentrum op het gebied van geluid en allerlei soorten geluidshinder. Op hun website is o.a. actueel nieuws te vinden over het effect van de coronamaatregelen op het omgevingsgeluid. Over motoren en verkeersdrempels.

Het wijkcentrum vraagt ook uw aandacht voor een enquête van de NSG:

Hoe ervaart u het ‘geluidlandschap’ gedurende de intelligente lockdown in Nederland?

Om hier achter komen willen wij u wat vragen. Het doel van deze korte vragenlijst is om uw beleving te peilen over de veranderingen van het geluid in uw omgeving sinds de instelling van de intelligente lockdown (hierna verder lockdown genoemd) in uw land.

Deze enquête is anoniem en zal alleen worden gebruikt voor onderzoeksdoeleinden.

De enquête kunt u HIER vinden en het invullen kost ongeveer 10 minuten.

Bedankt alvast voor u medewerking.
Nederlandse Stichting Geluidshinder

 

5 reacties

 1. pieter poes schreef:

  ook de vraag over dominatie van geluiden is niet te beantworoden. Zo staat bijvoorbeeld ’tram’ niet bij de antwoorden, een dominante geluidsbron. En verder is het moeilijk vogelgeluiden te qualificeren. Als vragen niet helder en alles omvattend zijn valt zo’n onderzoek eigenlijk enigszins in het water.

 2. Marijke Storm schreef:

  Beperkte enquête.
  Bij vragen over geluid verkeer / voertuigen zijn auto’s en motoren bij elkaar gegooid. Daardoor kon ik niet aangeven dat wij minder overlast hebben van auto’s maar juist in deze voorjaarsdagen des te meer overlast van loeiende motoren. Omdat er geen onderscheid werd gemaakt kon ik de cijfertjes bij deze enquête vragen niet invullen. En er was geen vakje aan het eind voor opmerkingen, want dan zou ik dit natuurlijk hebben gemeld.

  • Wijkcentrum d' Oude Stadt schreef:

   We zullen het aan de NSG doorgeven. Het is voorstelbaar dat het elders in Nederland ook zo is.

 3. Michael Grasso schreef:

  Met de laatste vraag zie je dat de data per stad en niet per buurt verzameld wordt. Wat een verspilling van mijn tijd!

  • wijkcentrum d'Oude Stadt schreef:

   De NSG is niet specifiek gericht op Amsterdam. En deze enquête gaat dan ook niet om Amsterdamse buurten. Zo is het toch ook niet voorgesteld?