Gaat u HeenenWeer opzetten in Amsterdam-Centrum?

Print Friendly, PDF & Email

Stichting HeenenWeer is een paar jaar geleden in de Pijp/Rivierenbuurt opgericht om met behulp van vrijwilligers oudere bewoners binnen hun eigen buurt in elektrische autootjes te vervoeren. Dat initiatief kan ook in het centrum. Daarom worden bestuursleden gezocht voor een nieuwe stichting HeenenWeer Centrum.

1 Euro kost bij HeenenWeer een kort ritje naar vrienden, winkel of bibliotheek in de eigen buurt. Na het succes van de HeenenWeer in de Pijp/Rivierenbuurt wordt het mogelijk om de HeenenWeer uit te breiden naar heel stadsdeel Zuid en stadsdeel Centrum.

Op het ogenblik wordt er een vervoersvisie geschreven voor Amsterdam waarin de HeenenWeer als onderdeel wordt meegenomen. Als de gemeenteraad ermee akkoord gaat en fondsen ter beschikking stelt kan een pilot gedaan worden in o.a. het centrum. De bedoeling is om lokale stichtingen op te richten die de HeenenWeer in Centrum op gaan zetten.

Gezocht
Voor de op te richten nieuwe HeerenWeer stichtingen wordt nu allereerst gezocht naar bestuursleden. De reeds bestaande stichting HeenenWeer zal fungeren als overkoepelende vereniging. Dankzij hun ervaring kunnen zij de lokale stichtingen met raad en daad bijstaan. Hun draaiboek ligt al klaar! In een volgende fase wordt gezocht naar chauffeurs en planners. Wil je bestuurslid worden? Geef je dan op via: Ana Todorovic via: a.todorovic@amsterdam.nl. Lees hier meer over de uitbreiding van Heen en Weer: www.stichtingheenenweer.nl/heenenweer-in-amsterdam

Meer informatie?

 

1 reactie

  1. Richard Bakker schreef:

    Een uitkomst voor ouderen in delen van de binnenstad die niet goed per regulier openbaar vervoer bereikbaar zijn.