Foeistickers

Print Friendly, PDF & Email

De Foeistickers zijn terug. Maar nu in een groter formaat (9,5 cm). Steeds vaker blijkt dat de stoep geblokkeerd is, sinds kort ook door terrasjes. Voetgangers maken deze levensgevaarlijke situatie regelmatig mee. Zij moeten plots uitwijken naar de straat of het fietspad, of kunnen geen anderhalve meter afstand bewaren. De Foeistickers XL kun je bestellen via www.coronaatjes.nl/bestel

Amsterdammers willen veilig door hun stad kunnen lopen en fietsen. Helaas stuiten zij steeds vaker op obstakels. Zijn het geen fietsen, (of nog steeds) Biro’s, of een Canta die de stoep blokkeert, dan zijn het wel (niet zelden illegaal) neergezette terrastafeltjes en – stoelen op de stoep. Terwijl juist nu, vanwege Corona, de voetgangers ruim baan moeten krijgen op het trottoir. Daar wil het Burgerinitiatief Covid-19, oftewel de Coronaatjes, een initiatief van d’ Oude Stadt, wat tegen doen. Nu brengen wij de beproefde Foei-stickers in groter formaat (9,5 cm), maar voor dezelfde prijs, opnieuw uit. Zodat bezorgde bewoners zelf in actie kunnen komen. Eén sticker kost dus nog steeds slechts 15 Eurocent en is te verkrijgen via de speciale website. Daar staan ook plakinstructies.

Coronaatjes.nl
Het burgerinitiatief pleitte eerder voor duidelijkheid bij het handhaven van de 1,5 meter en bracht een eigen sticker uit; om iedereen er op te wijzen dat het coronavirus niet weg is en iedereen afstand moet houden. Ze maakten daartoe een eigen website: www.coronaatjes.nl. De Koninklijke Bibliotheek meldde onlangs dat die site als “digitaal erfgoed” het behouden waard is (conform het Unesco Charter on the Preservation of the Digital Heritage uit 2003). Daar zijn we best trots op!

Ga naar www.coronaatjes.nl