Burgerinitiatief Covid-19

Print Friendly, PDF & Email

Burgerinitiatief Covid-19, oftewel de Coronaatjes, merken dat steeds meer burgers vergeten zich aan de 1,5 meter afstand te houden. Het nieuwe burgerinitiatief staat de gebrekkige handhaving bij. Nu door stickers te plakken in de stad.

Verontruste burgers slaan de handen ineen en hebben zich tot de d’Oude Stadt gewend met het nieuwe Burgerinitiatief Covid-19, oftewel de Coronaatjes. Zij merken dat steeds meer mensen vergeten zich aan de 1,5 meter afstand te houden en de handhaving daarop faalt. Daar wil het Burgerinitiatief Covid-19 wat aan doen.

“Als de overheid het niet doet, dan doen we het zelf wel”

Vrijwilligers
De Coronaatjes willen allereerst met stickers mensen visueel herinneren dat ze afstand van elkaar moeten houden. Daarvoor zoeken zij vrijwilligers die ook het gevaar zien, stickers bestellen en gaan plakken. Daarnaast is een crowdfunding gestart. Maar daar blijft het niet bij.

“En altijd anderhalve meter afstand houden!”

Plak-advies
Burgerinitiatief Covid-19 raadt mensen aan met z’n tweeën of met een hele groep te gaan plakken. Mensen kunnen agressief reageren. Ook andere tips bij het plakken staan in het plak-advies (met humor) op de website. 

Website
d’Oude Stadt heeft voor het burgerinitiatief een website gemaakt. Daar staat ook de crowdfunding via de bankrekening van d’Oude Stadt. d’Oude Stadt is een ANBI stichting. Dat maakt doneren fiscaal aantrekkelijk.

Ga naar: www.coronaatjes.nl

1 reactie

  1. Guus Balkema schreef:

    Er bestaat zoiets als de ‘openbare ruimte’. Laat de overheid zorgen dat voetgangers in de openbare ruimte 1.5 m afstsnd kunnen bewaren. Wat de overheid nu doet is de openbare ruimte te verpachten of verhuren als parkeerplaats, gebruiken voor fietsenrekken, voor terrassen. De voetganger moet als een appje daar tussendoor bewegen. Vaak kan hij zich gewoonweg niet aan de 1.5 m regel houden ook al wil hij dat.