Filmwedstrijd voor 55plussers

Print Friendly, PDF & Email

Bent u 55 of ouder en reist u veel door Amsterdam? Hoe verplaatst u zich door de stad? Op de fiets, tram, metro, scooter of lopend? En was dat vroeger anders? Laat het zien in een kort filmpje. U maakt kans op bioscoop/theater tickets naar keuze t.w.v. €100 en een gesprek met een Amsterdamse topambtenaar, deel met hem uw ideeën over het vervoer in Amsterdam. Daarnaast draagt u bij aan een beter beleid rondom vervoer en luchtkwaliteit in Amsterdam! Inzenden voor 31 augustus 2018.

Claircity
De luchtkwaliteit voldoet in veel plekken in Amsterdam niet aan de Europese en internationale normen die de gezondheid van burgers moeten waarborgen. Claircity is een Europees project dat in vijf Europese steden, waaronder Amsterdam, burgers nauwer wil betrekken bij het verbeteren van de luchtkwaliteit in hun stad. Daarom organiseert Claircity in alle Claircity partnersteden een filmwedstrijd. Ook in Amsterdam.

Ervaringen met mobiliteit/vervoer in Amsterdam
Claircity is op zoek naar 55+ers in Amsterdam die kort iets willen vertellen over hun ervaringen met mobiliteit/vervoer in Amsterdam. Mobiliteit en met name gemotoriseerd vervoer is namelijk een belangrijke bron van luchtvervuiling in de stad. De filmpjes kunnen gewoon gefilmd worden met een normale camera of smartphone en hoeven maar 1-3 minuten te duren. In het filmpje kunt u zichzelf filmen of iemand anders die 55 jaar of ouder is, of al voor een lange tijd (>30 jaar) in Amsterdam woont. In het filmpje kunt u de volgende vragen aan bod laten komen:

  • Welke aspecten van lopen of fietsen in Amsterdam vindt u plezierig?
  • Zijn er bepaalde aspecten die de mobiliteit in Amsterdam zouden kunnen verbeteren?
  • Als u terugdenkt aan vroeger, hoe herinnert u zich mobiliteit in Amsterdam van 30-50 jaar geleden? Wat is er veranderd ten opzichte van de situatie van toen?

Meer informatie?
The deadline voor inzendingen is 31 augustus 2018. Het filmpje kunt u doorsturen (bijvoorbeeld via wetransfer naar ons e-mailadres: claircity@trinomics.eu en wie weet wint u wel de prijs voor het leukste filmpje voor Claircity uit Amsterdam. Voor meer informatie over de filmwedstrijd en wat Claircity doet met de filmpjes, klik hier. Alvast bedankt voor uw deelname en bijdrage aan een toekomst van Amsterdam met schonere lucht!