Een jaar verder

Print Friendly, PDF & Email

Een jaar geleden is het wijkcentrum vertrokken uit de Nieuwe Doelenstraat. De eigenaar wilde ons er geen dag langer laten zitten: we moesten er vóór 1 september uit zijn. Want er moest onmiddellijk verbouwd gaan worden. De Spar wilde er voor de feestdagen in.

Het afgelopen jaar is een bestuurslid van het wijkcentrum regelmatig langsgelopen. We hadden wel adreswijzigingen gestuurd en een doorzendservice van Post.nl, maar die liep op een gegeven moment af. Er werd niets verbouwd. Er kwam een kraakwacht, een paar aardige meiden die een online taartenwinkel runden en de post opstapelden.
Ons verhuisbericht hing al die tijd op de ramen, maar ze kwamen niet op het idee om de post door te sturen. En de diverse merken postbode konden blijkbaar ook niet lezen.

Er hangen al heel lang posters op het raam: Spar Doelenstraat Binnenkort OPEN. En niemand die we spraken begreep het. Een minisuper? Dat mocht toch al jaren niet meer in postcode 1012? En niemand die we spraken was er blij mee. De buren niet, het hotel niet, ambtenaren niet. En zelfs de zoveelste kraakwachten niet die er dit jaar voor 1 september uit moeten. Zij weten niet wat er na hun vertrek gaat gebeuren. Nog steeds hangt ons verhuisbericht er en dat de Spar binnenkort …

De geveltuin van de buurvrouw is enorm gegroeid, ze zorgt er goed voor. Als die toeristenwinkel er komt, zou die haar liefdewerk ook respecteren?

Inmiddels ziet het pand er aan de buitenkant behoorlijk verwaarloosd uit. Portiek met graffiti, en uit-stekende kabels. Zijn eigenaren niet verplicht graffiti te verwijderen?

Kwam er maar iets moois op die hoek. Maar voor een leuke winkel voor de buurt, of een buurthuis is de huur natuurlijk veel te hoog …

 

1 reactie

  1. JOYze hoogland schreef:

    Kan dit zomaar zonder konsekwentie.
    Kaart het eens aan bij Laurens Ivens
    Succes en groet