Stop De Gekte

Print Friendly, PDF & Email

Bewoners van het Wallengebied hebben er genoeg van. Zij willen dat er echt wat gedaan gaat worden aan de enorme drukte en vooral het wangedrag van de bezoekers, het geschreeuw en gegil tot diep in de nacht, kots, pies, poep, vuilnishopen. De vrijgezellenparties (m/v). Geïntimideerd worden door allerlei volk voor je voordeur.

Bewoners die eigenlijk helemaal niets tegen toeristen hebben, die onze mooie stad graag met ze willen delen, krijgen nu bijna een hekel aan zichzelf omdat ze die vriendelijkheid bijna niet meer kunnen opbrengen.

Sommigen wonen er nog niet zo lang, anderen tientallen jaren of hun hele leven,
Het gaat de bewoners niet om de prostitutie, maar ze zien de seksindustrie wel als de belangrijkste publiekstrekker in de buurt. Dat is al heel lang zo, en druk is het ook altijd geweest, maar de laatste 6, 7 jaar, schatten zij, loopt het de spuigaten uit. Vroeger was het ook druk op de wallen, maar er was minder overlast. Het werd nog als gezellig ervaren, anders ging je er niet wonen.

Spotgoedkope vliegtickets,  het steeds maar blijven propageren van Amsterdam als een tolerante stad, een lieve stad, waar alles kan en mag, waar niks moet … slapen in auto’s kan ook ongehinderd doorgaan.

In de jaren 80 zijn de grote drugsgerelateerde problemen in de buurt opgelost juist doordat de bewoners het zat werden en in opstand kwamen. Toen werd er pas naar ze geluisterd. Dat lijkt nu weer hard nodig.
De bewoners slaan de handen ineen en vragen de andere bewoners zich aan te sluiten, ook degenen die zolang het duurt nog op een redelijk rustig plekje wonen.

De bewonersgroep STOP DE GEKTE neemt geen standpunt in over de verschillende scenario’s die de burgemeester heeft gepresenteerd aangaande de raamprostitutie. Ieder afzonderlijk heeft daar zijn mening over. MAAR WEL is er het gezamenlijke uitgangspunt dat het gebied weer leefbaar moet worden.

Op 3 september is de website stopdegekte.nl online gegaan. Geef daar uw mening.
Er is ook een facebookpagina en een twitteraccount.

 

5 reacties

 1. Michiel Perdeck schreef:

  Teveel toeristen is nu het grootste probleem van amsterdam. Er moet alles aan gedaan worden om het aantal toeristen radicaal te verminderen.
  Dus geen activiteiten organiseren die nog meer toeristen aantrekken!
  Raamprostitutie uit de stad!
  En…. het zou ook wenselijk zijn om de koffieshops te sluiten, ze zorgen gewoon voor teveel overlast diordat ze grote toeristentrekkers zijn!

 2. Pat de Rig schreef:

  Wi zitten met de gebakken peren naar jarenlang overdreven toeristen publiciteit vanuit de gemeente.
  Ze hebben wel IAMSTERDAM weggehaald maar nu graag de overdreven aantallen van lawaaierige en
  hindergevende toeristen. Ik weet niet hoe maar een politiebureau terug op de Wallen zou vast kunnen helpen .

 3. I.V. Glebova schreef:

  Dit is pure propaganda!!! De prostitutie is niet de boosdoener van de drukte. Het is overal druk. De drukte op de Wallen is veroorzaakt door de slechte regulering van toerisme. Dit is de schuld van Gemeente Amsterdam die meer dan 1400 tourvergunningen heeft uitgedeeld alleen voor deze buurt. Alles is doelbewust gedaan door de Gemeente, het creëeren van drukte, om de ramen te sluiten wat ze al jarenlang willen! Boodschap is duidelijk, de prostitués horen bij deze buurt. Blijf met je poten af van de ramen! Blijf af met je poten af van kantoor Jabapot en Joinkins. Geen een kamerverhuur bedrijf hoort te sluiten maar als er een dicht gaat zou het het pand moeten zijn die Gemeeente Amsterdam heeft geholpen te openen. My Red Light! Gemeente Amsterdam hoort niet te profiteren van prostitutie!

 4. Pier schreef:

  Mijn reaktie als bewoner van de binnenstad op de vage beloften,de twijfelachtige wijze van toezicht en handhaving, zoethoudertjes, ambtelijk wegkijken, eindeloze overlegrondes met verkeerde partijen, e.d. door de gemeentelijke overheid,in plaats van echt overleg, dus s.v.p. geen zgn. informatiebijeenkomsten, met de echte bewoners ipv. de gebruikers , daarom vraag ik me af of het niet eens tijd wordt om de gemeente onder financiele druk te zetten door te beginnen met een halvering te betalen cq. af te dwingen via juridische stappen, tot aan de Hoge Raad desnoods, van de WOZ en aanverwante belastingen. Mogelijkerwijs zal dat tot enige versnelling leiden, danwel komt er eindelijk wat “peper”in die ambtelijke achterwerken . .

 5. Ruud van Maanen schreef:

  Bijna alles waardoor er overlast ontstaat, is het gevolg van verboden activiteiten waar allang wetten voor zijn, maar die worden nauwelijks gehandhaafd door gebrek aan politiepersoneel en incapabele ‘handhavers’.Prostitutie is er altijd geweest en is legaal; tegen illegale bedrijfjes en overlastveroorzakers dient opgetreden te worden. Maar daar ga je de Red Light-district toch niet voor opheffen. Politiebureau terug op de Wallen en politie meer salaris geven. En de Handhavers goed screenen, want daar zitten me toch een paar mongolen bij die eerder het probleem verergeren dan verminderen: ik spreek als buurtbewoner uit ervaring…