Gepland

Stop De Gekte

Print Friendly, PDF & Email

Bewoners van het Wallengebied hebben er genoeg van. Zij willen dat er echt wat gedaan gaat worden aan de enorme drukte en vooral het wangedrag van de bezoekers, het geschreeuw en gegil tot diep in de nacht, kots, pies, poep, vuilnishopen. De vrijgezellenparties (m/v). Geïntimideerd worden door allerlei volk voor je voordeur.

Bewoners die eigenlijk helemaal niets tegen toeristen hebben, die onze mooie stad graag met ze willen delen, krijgen nu bijna een hekel aan zichzelf omdat ze die vriendelijkheid bijna niet meer kunnen opbrengen.

Sommigen wonen er nog niet zo lang, anderen tientallen jaren of hun hele leven,
Het gaat de bewoners niet om de prostitutie, maar ze zien de seksindustrie wel als de belangrijkste publiekstrekker in de buurt. Dat is al heel lang zo, en druk is het ook altijd geweest, maar de laatste 6, 7 jaar, schatten zij, loopt het de spuigaten uit. Vroeger was het ook druk op de wallen, maar er was minder overlast. Het werd nog als gezellig ervaren, anders ging je er niet wonen.

Spotgoedkope vliegtickets,  het steeds maar blijven propageren van Amsterdam als een tolerante stad, een lieve stad, waar alles kan en mag, waar niks moet … slapen in auto’s kan ook ongehinderd doorgaan.

In de jaren 80 zijn de grote drugsgerelateerde problemen in de buurt opgelost juist doordat de bewoners het zat werden en in opstand kwamen. Toen werd er pas naar ze geluisterd. Dat lijkt nu weer hard nodig.
De bewoners slaan de handen ineen en vragen de andere bewoners zich aan te sluiten, ook degenen die zolang het duurt nog op een redelijk rustig plekje wonen.

De bewonersgroep STOP DE GEKTE neemt geen standpunt in over de verschillende scenario’s die de burgemeester heeft gepresenteerd aangaande de raamprostitutie. Ieder afzonderlijk heeft daar zijn mening over. MAAR WEL is er het gezamenlijke uitgangspunt dat het gebied weer leefbaar moet worden.

Op 3 september is de website stopdegekte.nl online gegaan. Geef daar uw mening.
Er is ook een facebookpagina en een twitteraccount.

 

1 comment to Stop De Gekte

  • Ruud van Maanen

    Bijna alles waardoor er overlast ontstaat, is het gevolg van verboden activiteiten waar allang wetten voor zijn, maar die worden nauwelijks gehandhaafd door gebrek aan politiepersoneel en incapabele ‘handhavers’.Prostitutie is er altijd geweest en is legaal; tegen illegale bedrijfjes en overlastveroorzakers dient opgetreden te worden. Maar daar ga je de Red Light-district toch niet voor opheffen. Politiebureau terug op de Wallen en politie meer salaris geven. En de Handhavers goed screenen, want daar zitten me toch een paar mongolen bij die eerder het probleem verergeren dan verminderen: ik spreek als buurtbewoner uit ervaring…

Laat een reactie achter