Gepland

d’Oude Stadt verhuist

Print Friendly, PDF & Email

Wijkcentrum d’Oude Stadt huurt sinds september een nieuwe plek. Het sloot eind augustus zijn deuren in de Nieuwe Doelenstraat 55 na meer dan 30 jaar. De nieuwe ruimte moet eerst opgeknapt worden. De deuren gaan daar naar verwachting pas per 1 november open.

Nieuw adres
Het had niet veel gescheeld of we hadden op straat gestaan, maar we hebben net op tijd een andere ruimte gevonden in de Kerkstraat 123, 1017 GE Amsterdam. Die ruimte moet eerst opgeknapt worden. Pas daarna kan die nieuwe ruimte weer functioneren als kantoor en vergaderruimte voor bewoners in het centrum. Wij verwachten niet eerder dan 1 november daar klaar te zijn om bewoners weer te kunnen ontvangen en te woord te staan. Natuurlijk kunt u ons altijd via email of telefonisch bereiken.

Deur dicht in Nieuwe Doelenstraat 55
Zoals eerder bericht, is ons de huur opgezegd en heeft het wijkcentrum d’Oude Stadt zijn deuren gesloten na meer dan 30 jaar in de Nieuwe Doelenstraat 55. Vrijwilligers zijn druk bezig geweest met inpakken van de spullen. Vanaf dinsdag 28 augustus is het wijkcentrum daar gesloten. Woensdag 29 augustus kwamen de verhuizers en ging alles in de opslag. Het juridisch spreekuur op donderdag vervalt tot we weer open gaan in de Kerkstraat.

Crowdfunding gestart
De nieuwe ruimte, in een monument, is casco gehuurd. Om de bewoners in de stad goed van dienst te kunnen zijn, is een forse investering nodig. Een deel van die investering komt uit ons bescheiden vermogen. Een ander deel wordt gefinancierd door een recente extra bijdrage van het stadsdeel Centrum. Het wijkcentrum is van, voor en door bewoners. Uw bijdrage maakt dat plannen gerealiseerd kunnen worden. Plannen voor een gebruiksvriendelijke flexibele ruimte voor bewoners om ongestoord te kunnen vergaderen, werken en ontmoeten. Denk daarbij aan:

  • opknappen wanden
  • vernieuwen elektra
  • verbeteren verlichting
  • een toilet dat ook toegankelijk is voor rolstoelgebruikers
  • maatregelen voor verbeterde akoestiek
  • een flexibele afscheiding tussen algemene ruimte en vergaderruimte
  • handiger (inklapbaar) meubilair voor efficiënt gebruik van de ruimte

U kunt een bijdrage naar eigen keuze storten op: NL03 INGB 0004 87 18 88 t.n.v. Wijkcentrum d’ Oude Stadt o.v.v. NIEUW INTERIEUR. Doordat d’Oude Stadt de ANBI-status heeft, kunt u uw bijdrage in mindering brengen op uw belastingaangifte.

Maar ook op andere wijze kunt u het wijkcentrum helpen. Stuur dan een mail aan: wijkcentrum@oudestadt.nl met in uw eigen woorden waarmee u wilt helpen.

9 comments to d’Oude Stadt verhuist

Laat een reactie achter