Denk mee over de circulaire economie

Print Friendly, PDF & Email

circulairIn een ‘circulaire economie’ worden producten en materialen hergebruikt en behouden grondstoffen hun waarde. De energie die voor productie en logistiek gebruikt wordt is duurzaam opgewekt, denk aan zonne- en windenergie.

De gemeente Amsterdam heeft een stevige basis gelegd voor het realiseren van een circulaire economie door onderzoek te laten doen naar de materiaal- en grondstofstromen in stad en regio. Hieruit blijkt dat er veel kansen, financiële winst en werkgelegenheid, liggen voor de stad en het bedrijfsleven. Voornamelijk in de bouwsector en door gebruik van organische grondstoffen. Meer over het onderzoek.

Doe mee, denk mee!
De gemeente faciliteert een circulaire economie graag zo goed mogelijk. Daarom wil zij weten welke ideeën en initiatieven, groot of klein, u (bewoners en ondernemers in stad en regio) heeft. Ook wil de gemeente weten welke kansen en belemmeringen er zijn. Laat het de gemeente weten. Heeft u het onderzoek van de gemeente Amsterdam gelezen? Daarover verneemt de gemeente ook graag uw reactie. Op basis van de reacties bepaalt de gemeente wat er vanuit de overheid nodig is om de overgang naar een Circulaire Economie te ondersteunen.