De Goede Zaak stopt (voorlopig?)

Print Friendly, PDF & Email

Begin 2018 kwam Yet ten Hoorn van de Goede Zaak kennis maken in het wijkcentrum, toen nog in de Nieuwe Doelenstraat. Het waren de hoogtijdagen van de Nutellawafels. Gelukkig waren er ook nog veel “goede zaken”. Vandaag ontving het wijkcentrum deze melding per email:

Wegens bedrijfseconomische redenen ten gevolgen van de coronacrisis zijn alle activiteiten van Stichting De Goede Zaak Amsterdam voorlopig stilgelegd.

Stichting De Goede Zaak Amsterdam is in 2016 opgericht.
Wij hebben de economische monocultuur van op toerisme gerichte winkels en voorzieningen onder de aandacht gebracht van de politiek en de gemeente Amsterdam.
En daarmee het belang van winkeldiversiteit op de agenda gezet bij de politieke partijen en het gemeente bestuur.
Met jullie delen wij het gevoel dat hoewel winkeldiversiteit nu onderdeel geworden is van het gemeente beleid het allemaal niet snel genoeg gaat.

In 2018 hebben wij het Keurmerk De Goede Zaak Amsterdam opgericht.
Inmiddels hangt bij meer dan 300 winkels het keurmerk.
Een blijk van waardering aan de Amsterdamse middenstanders die bijdragen aan de winkeldiversiteit in het centrum van de stad. Hiermee laten zien welke mooie en bijzondere winkels Amsterdam wél heeft.
Samen bouwen om draagvlak te creëren onder het winkelpubliek. Bewustwording en betrokkenheid bij de winkeldiversiteit. Koop lokaal in de stad Amsterdam.

Laten we samen onze zegeningen tellen. We hebben een belangrijke stap gezet in de richting van het herstel, behoud, waarborgen en versterken van de winkeldiversiteit en voorzieningen voor een duurzame lokale economie en leefbaarheid in de stad Amsterdam.
Bedankt voor de samenwerking. We hopen van harte op voorspoed na deze zware coronatijd.

Met vriendelijke groet,

Stichting De Goede Zaak Amsterdam