Buurtenoverleg. Thema: Netwerk Wijkzorg/Zorg in de buurt

Print Friendly, PDF & Email

buurtoverlegnovember

Maandag 2 november  was het buurtenoverleg met als thema: Netwerk Wijkzorg/Zorg in de buurt. Gesproken werd over de veranderingen rond zorg en ondersteuning in de wijk.

Met een PowerPointpresentatie gaf Jose van den Berg, kwartiermaker Wijkzorg stadsdeel Centrum, uitleg over het Wijkzorg Netwerk. Amsterdam Wijkzorg is de uitwerking van de Gemeente Amsterdam van de Wet Maatschappelijk ondersteuning (WMO) in werking getreden per 1 januari 2015 (voorheen AWBZ).

Er zijn vele partners in het netwerk, waaronder uw eigen huisarts, Centram en Mee. Bijzondere aandacht kreeg het Sociaal Loket van de gemeente. Voor meer informatie werd verwezen naar de website www.amsterdam.nl/wijkzorg en naar de WMO Helpdesk, 0800 0643 (gratis op werkdagen tussen 08.00 en 18.00 uur), of sneller 14020, vragen naar het Sociaal Loket.

Daarna gaf Lucy de Bie van Mee uitleg aan de hand van een casus. Daaruit bleek dat een zorgvrager op  vele soorten zorgverleners  een beroep kan doen. Zo kan er hulp nodig zijn  bij de (achterstand) van de financiële administratie, maar ook  een maatschappelijk werker, of (woon)begeleider. Daarop volgde een boeiende discussie.

Download hier de folder over “Waar krijgt u mee te maken als u zorg of ondersteuning ontvangt” (persoonlijkplan), of de folder van het centrum over de zorg (ook af te halen op het Wijkcentrum).

De 22 wijkzorgnetwerken. Klik op een gebied voor contactgegevens

De 22 wijkzorgnetwerken. Klik op een gebied voor contactgegevens