30+30+?

Print Friendly, PDF & Email

We zijn er nog, in de Nieuwe Doelenstraat 55, met onze kamerlinde die zo mooi gebloeid heeft en nu ook met een geveltuin vol bloemen, dank zij de buren. De passiebloem zit vol knoppen, het wordt steeds mooier.

Per 1 april wilde de verhuurder van ons pand ons er uit hebben. We hebben nog geen alternatief. Daarom hebben wij een verzoek tot ontruimingsbescherming bij de rechtbank Amsterdam ingediend, om meer tijd te winnen, tot in ieder geval april volgend jaar.

Zoekende
We zijn nog steeds op zoek naar vervangende huisvesting. Niet eenvoudig, want als we iets tegenkomen is er altijd wat:

  • de subsidie van het stadsdeel is gebaseerd op de heel lage huur die we jarenlang betaalden en niet op de huidige huren;
  • we zoeken ruimte in het centrum, binnen ons werkgebied. Een wijkcentrum d’Oude Stadt kun je toch moeilijk in Nieuw-West of een industrieterrein in Noord neerzetten;
  • veel onderkomens zijn te klein voor onze basis-activiteiten;
  • veel ruimtes zijn ontoegankelijk voor rolstoelen, een voorwaarde voor onze subsidie.Die toegankelijkheid is natuurlijk noodzakelijk, en brengt ook kosten met zich mee, in huurprijs of anderszins. Daar zou het stadsdeel toch ook rekening mee moeten houden.

De woningen op het Binnengasthuisterrein zijn 30 jaar geleden gebouwd, en het wijkcentrum is daar toen speciaal neergezet in een goed toegankelijk gebouw, met een speciale oprit op het trottoir naar de voordeur voor de minder mobiele medemens. En centraal in de 7 buurten van ons werkgebied.

En 30 jaar daarvoor, in 1957, is het wijkcentrum opgericht.

Rechtszaak
Op 21 september aanstaande dient de rechtszaak. Nader bericht volgt. Tot de uitspraak kunnen we in ieder geval blijven, wat er ook gebeurt. Laten wij hopen dat we met elkaar en met de buren een feestje kunnen vieren om 30+30=60 jaar te vieren en dat we niet direct daarna moeten verdwijnen …….

De plint van de stopera
De leegstaande ruimtes van de stopera gaan verhuurd worden voor commerciële? activiteiten/bedrijven, onder de noemer “Gemaakt in Amsterdam”. In de aanbieding leek echter toch wel ruimte te zijn voor maatschappelijke functies. Het wijkcentrum, ook geboren Amsterdammer, heeft daarom ook een verzoek voor ruimte ingediend, met de titel “Gemaakt in Amsterdam: Leefbaarheid”. Of wij een reactie op ons verzoek krijgen is maar de vraag, op mails om informatie hebben wij nooit antwoord gekregen, .