Wormenhotel Bantammerbrug

Print Friendly, PDF & Email


De volgende oproep kwam binnen. De bewoners rond de Bantammerbrug werken aan een verbeterplan voor de nu structureel vervuilde Bantammerbrug. Onderdeel van het verbeterplan is het wormenhotel. Wie wil er meedoen?

Gezocht
Wie wil, volgens instructies, af en toe zijn/haar ongekookte groente- en fruitafval (en beperkt tuinafval, alleen blaadjes) naar het wormenhotel brengen om de wormen te voeden? De wormen maken in hun hotel daarvan compost. Die compost kan vervolgens weer verdeeld worden over de boomtuinen, de geveltuinen en als er nog over is het privégevelgroen.

Bantammerbrug
De brug is een ontwerp van de beroemde architect Johan Melchior van der Mey, een van de grondleggers van de Amsterdamse School. Samen met Piet Kramer en Michel de Klerk tekende hij het Scheepvaarthuis, nu Amrath-hotel. De lantaarns op de brug zijn ontworpen door Piet Kramer, hij maakte heel veel bruggen in de stad (zie o.a. in het Amsterdamse Bos de ‘Chinese’ bruggetjes). Laat u horen, dan vormen we een groepje dat het wormenhotel tot een succes kan maken – waarmee we onze mooie Bantammerbrug bevrijden van het ontsierende, armoedige afval.

De papier- en glasbak worden verwijderd door het stadsdeel.

Aanmelden
Meld u aan bij Bernadette via e-mailadres wijkcentrum@oudestadt.nl

Meer informatie?