Wijkcentrum en Corona

Print Friendly, PDF & Email

© Avijeet Ranjan/Scientificanimations.com

BIJGEWERKT 28 april 2021: Het wijkcentrum is weer beperkt geopend. Binnen geldt mondkapjesplicht*.  Een krantje halen kan, maximaal 1 persoon tegelijk. Bezoek en vrijwilligers: registratie en handdesinfectie bij aankomst en vertrek. Maximaal 2 bezoekers tegelijk, op 1,5 meter afstand van elkaar; inclusief vrijwilligers max. 4 personen aanwezig. Verder contact via email of door inspreken voicemail. Ook als u belt voor juridisch advies.
*Mondkapje mag af wanneer mensen aan tafel of bureau plaatsnemen. Wanneer vervolgens wordt opgestaan om bv. naar het toilet of naar buiten te gaan, moet het mondkapje weer worden gedragen.

BIJGEWERKT 13 februari 2021: Verlenging Lockdown t/m minstens dinsdag 2 maart.
BIJGEWERKT 10 januari 2021: Verlenging Lockdown t/m minstens dinsdag 9 februari.
BIJGEWERKT 15 december: Lockdown. Het wijkcentrum is gesloten t/m 19 januari, zowel voor inloop als bijeenkomsten. Contact via email of door inspreken voicemail. Ook als u belt voor juridisch advies.

BIJGEWERKT 27 november: mondkapjesplicht per 1 december in publieke binnenruimten zoals winkels. Dus ook in het wijkcentrum. Het mondkapje mag af als u op uw toegewezen plek bent gaan zitten. En moet weer op als u opstaat. Vergaderingen max. 6 personen vanwege de afstanden; 7 of 8 kan, maar alleen in overleg omdat er dan met tafels geschoven moet worden.

De mondkapjesplicht geldt in alle publieke binnenruimten, stationsgebouwen en luchthavens. Voorbeelden van publieke binnenruimten zijn winkels, musea, benzinestations, restaurants, cafés, theaters en concertzalen. Een mondkapje is niet verplicht als mensen een vaste zitplaats hebben. Concreet betekent dit dat in bijvoorbeeld restaurants of theaters het mondkapje af mag wanneer mensen aan tafel of in de zaal plaatsnemen. Wanneer vervolgens wordt opgestaan om naar het toilet of naar buiten te gaan, moet het mondkapje weer worden gedragen.

Er zijn uitzonderingen, zie de informatie van de rijksoverheid.

BIJGEWERKT 18 november: De verscherping van 4 november is weer teruggedraaid. De situatie is nu weer terug naar hoe het was per 13 oktober. Dus: afstand, hygiëne, registratie, Kleine vergaderingen kunnen. Mond/neus kapjes aanbevolen; ze  mogen af als je op je plaats zit.

BIJGEWERKT 4 november: Nieuwe maatregelen. Het wijkcentrum is gesloten voor bijeenkomsten tot tenminste 18 november. Voor het ophalen van kranten en foldertjes en voor vragen blijven wij wel open, maximaal twee personen tegelijk. De maatregelen hieronder blijven gelden. Handdesinfectie bij binnenkomst en bij vertrek.

BIJGEWERKT 13 oktober: Uiteraard houden we anderhalve meter afstand aan. Mondkapjes worden dringend aanbevolen, vooral voor wie zich in de ruimte verplaatst. Handen wassen is heel belangrijk, maar dat betekent nogal wat geloop. Daarom staan bij de ingang en op verschillende andere plekken flesjes handgel. Let op: dat bestaat voor 70% uit alcohol, dat verdampt snel. Druk het dopje direct dicht nadat je een beetje gel in je hand hebt gedaan. Kom niet met je schone handen aan het flesje.

Tijdens of na vergaderingen of andere bijeenkomsten wordt geen alcohol gebruikt

BIJGEWERKT juni: Nog steeds is het wijkcentrum (sinds half juni) ook open voor kleine bijeenkomsten tot 6, hooguit 7 personen (eventueel een vrijwilliger erbij). Het is lastig, met anderhalve meter afstanden, maar het is gelukt om de boel goed neer te zetten, al ziet het er nogal rommelig uit.
Reserveringen via wijkcentrum@oudestadt.nl

Ons protocol omvat de opstelling van tafels en stoelen, looproutes, en aanwijzingen op het gebied van hygiëne en desinfectie, en is bedoeld voor zowel de vaste vrijwilligers en bezoekers.

Was uw handen na binnenkomst (of gebruik handgel) en bij vertrek.

Voor bezoekers en vrijwilligers blijft gelden: KOM NIET als u verkoudheidsklachten hebt of grieperig bent.

Registratie
Wij vragen iedereen die verder dan de foldertjes binnenkomt zich te registreren bij binnenkomst en vertrek. Mocht een bezoeker later Corona-positief getest worden, dan zijn de contacten binnen het wijkcentrum na te gaan.
Wij bewaren deze gegevens gedurende twee, hooguit drie weken.

Wijkcentrum d’Oude Stadt is nu voor inloop geopend op maandag t/m vrijdag van half 2 tot 5. Ook buiten die tijden is er vaak wel iemand.

Met vragen voor het wijkcentrum kunt u altijd mailen: wijkcentrum@oudestadt.nl of bellen: 020 – 6382205. Als u geen gehoor krijgt, spreek een bericht in. Dat bericht gaat via email naar de secretaris, en u wordt teruggebeld.
Hebt u vragen over het Juridisch Spreekuur? Bel dan naar 06 54705427

Voor inloop geldt:
Aan de anderhalve meter kan worden voldaan zolang er niet meer dan een persoon tegelijk kranten of folders komt halen.
Moet een tweede persoon naar binnen: geef anderhalve meter om te passeren. Als de tweede persoon ook voor folders en zo komt, kan hij op afstand binnen wachten.

Computer gebruiken?
Was uw handen vooraf (om eventueel van buiten meegenomen virus niet op muis of toetsenbord te plakken).
Was uw handen na afloop (mocht iemand anders vóór u virus achter gelaten hebben).

Informatie over Corona en maatregelen om verspreiding tegen te gaan: