Werkgroep Taalsteun

Print Friendly, PDF & Email

Sinds kort bestaat de Werkgroep Taalsteun Nieuwe Amsterdammers/Asielzoekers. Met gesprekken via Zoom worden asielzoekers en andere nieuwe Amsterdammers geholpen met de Nederlandse taal.

Door Corona zijn veel mensen in een vacuüm terechtgekomen. Door videogesprekjes van 15 tot 30 minuten gemiddeld per keer te hebben, met wat tips (hardop een krantenartikel lezen etc. etc.) hopen we dat we allemaal een steentje bij kunnen dragen; want met onze taal te kennen begint contact! Vanuit uw eigen huis/kantoorsituatie.

De bedoeling is daarnaast dat 1x per 4-5 weken de ‘leerlingen’ bij wijkcentrum d’Oude Stadt langskomen voor een kopje koffie en nieuwe ideeën, tips en contacten opdoen. Natuurlijk kunnen de vrijwilligers er ook terecht om elkaar te ontmoeten en ervaring uit te wisselen.

Wie zou willen helpen 1x per week/1x per 2 weken of met 2 mensen een persoon per week begeleiden; aanmelden kan bij de werkgroep Taalsteun, Wijkcentrum d’Oude Stadt, via wijkcentrum@oudestadt.nl. De coördinator van de werkgroep neemt contact met u op en geeft u het protocol door. De nieuwe Amsterdammers komen in contact met de werkgroep Taalsteun via diverse organisaties in Nederland die Nieuwe Nederlanders steunen.
Het project start eind augustus 2020.

1 reactie

  1. e.standaert schreef:

    Lijkt me leuk. Ik wil me daar ’s middags wel voor vrijmaken.
    Afwachtend,
    met vriendelijke groet,
    e.standaert