Culturele Terrassen

Print Friendly, PDF & Email

25 juni, Nieuwmarkt, ideeën uitwisselen

Mensen van Waag zijn samen met een aantal partijen uit de buurt, bezig met een buurtinitiatief voor Culturele Terrassen waarin we een cultureel programma voorstellen voor o.a. de Nieuwmarkt, Oude Kerk en bij het Rembrandthuis. Het doel is om buurtinitiatieven op een laagdrempelige manier ruimte te geven. Te denken valt aan activiteiten als een buurtbrunch, een optreden, een ruilmarkt en meer.

Op 25 juni vonden er bewonersbijeenkomsten plaats op de drie locaties en zijn er veel ideeën opgehaald. Deze zijn verwerkt in een eerste voorstel (zie bijlage), dat zij graag met belangstellende buurtbewoners bespreken. De kaart van de Nieuwmarkt wordt nog aangepast aan de hand van recent toegekende vergunningen van tijdelijke horeca terrassen. (De Sint Antoniesluis staat trouwens nu vol terrassen – red.)

De initiatiefnemers kijken uit naar nog meer input om mee te nemen in de plannen. Het speelt op korte termijn, en het zou leuk zijn als we in augustus de eerste activiteiten kunnen laten plaatsvinden.

Een van de wijkraadsleden voor de Nieuwmarktbuurt heeft voorgesteld om ook de Theaterschool, Filmacademie en Academie voor de Bouwkunst erbij te betrekken, die tenslotte in de onmiddellijke omgeving van het Rembrandthuis en Sint Antoniesluis staan.

Voor contact: mail naar nieuwmarkt@waag.org.

Bijlage:

Voorstel Culturele Terrassen in de binnenstad

 

1 reactie

  1. michel van wijk schreef:

    Leuk initiatief. Succes!
    Michel van Wijk, Bewoners Amsterdam Centrum