Waarschuwing voor ‘Liander’

Print Friendly, PDF & Email

Bij niet aangekondigd en ongevraagd aanbellen hoeft u de deur niet open te doen en niemand binnen te laten. Op dit moment loopt er iemand in het Centrum rondt die bij je kan aanbellen. Voor Liander omdat er een nieuwe gasmeter komt.

Liander gebeld. 15 minuten voor ik iemand aan de lijn had. Liander kon niet zeggen of er iemand namens hen langs de deuren gaat. Ook stuurt Liander geen brieven vooraf om te melden dat er iemand langskomt. Een pasje lijkt mij ook makkelijk te vervalsen.

Dus laat hem of haar niet binnen tenzij je 100% zeker bent dat iemand ook echt van Liander, NUON of een ander bedrijf is. Bovendien van een bedrijf waarmee je ook echt een contract hebt.

Nieuwe ‘slimme’ meter
Liander en NUON laten je in de waan dat het verplicht is je meters voor gas en elektra te laten ombouwen. Niets is minder waar. Hou lekker je eigen meter als je niet digitaal wilt. Weiger de man of vrouw van Liander. Geef de aannemer geen toegang.

Bij zonnepanelen zijn slimme meters helaas echt noodzakelijk. Verder niet en zéker niet voor gas. ‘Slimme’ meter is alleen slim voor het nutsbedrijf dat zo op mensen kan besparen. Voor jou betekent het alleen extra risico, want alles wat gehackt kan worden, zal gehackt worden door kwaadwillenden. Bijvoorbeeld om te weten of je thuis bent of op vakantie. Als het Pentagon gehackt kan worden, dan ook jouw meters.

Op de site van Liander: Is een slimme meter verplicht? De slimme meter is niet verplicht in Nederland. Als u de slimme meter niet wilt kunt u de slimme meter laten blokkeren of u kunt de slimme meter weigeren.

1 reactie

  1. H.E. van Nierop schreef:

    Liander,
    Bij vervanging van de meters gewone of slimme zal liander ook de leidingen willen vernieuwen. Alleen zeggen ze dat niet tevoren met grote gevolgen.
    Dit is ons overkomen. Geen informatie of uitleg van werkzaamheden. Wij waren volkomen verrast met een 10 meter plompe leiding langs de muur van de gang om hoog naar de 1e verdieping. Bezwaar en verzoek traject te verleggen heeft geen zin gehad.
    Ons advies hou Liander buiten de deur, tenzij u duidelijke afspraken met ze maakt en dit vastlegt op papier.