Vraag maar niets meer …

Print Friendly, PDF & Email

Laatst kregen we weer zo’n enquête. Deze keer in opdracht van AmsterdamCity, “de stem van de ondernemer”. Over drukte en balans.
Braaf riepen we mensen op om hem in te vullen, de gemeente wil immers weten wat we vinden….

De eerste vraag: Woont u in Amsterdam, OF onderneemt u er? OF werkt u er? OF studeert u er? Een combinatie kan niet. De meeste mensen zullen dus gedwongen zijn om zo’n vragenlijst minstens twee keer in te vullen. Je zal toch als hard werkende Amsterdamse ondernemer een avondstudie doen. Pffff …

Na zo’n eerste vraag houden wij het al voor gezien. Want het doet het ergste vermoeden voor de rest. We hebben geen trek meer in domme vragen. We doen niet meer mee.

Een vorige keer mochten we kiezen wat er in plaats van eventueel op te heffen parkeerplaatsen moest komen. Een fietsenrek of een afvalcontainer. Dat hangt er maar van af waar dat is, toch? En had het ook een boom mogen wezen of iets anders groens? Of een bankje? Of een schommel? Of gewoon wat meer loopruimte? Nee, die keuze was er niet. Conclusie uit de enquête: we willen met z’n allen … (iets wat we eigenlijk helemaal niet willen).

Toch konden we deze keer onze nieuwsgierigheid weer niet bedwingen. En wat we al dachten is waar. Als hier wonende student met een druk internetbedrijfje vul je 4x ongeveer dezelfde vragen in: woon vervangen door werk resp. studeer.
Inderdaad, het is effe werk maar je telt 4x mee. Lekker betrouwbaar, lekker representatief.

Beste gemeente, kan het nou echt niet anders?