Vertrouwensknauw

Print Friendly, PDF & Email
De bewoners rondom het Rembrandt- en Thorbeckeplein hebben over het fietsenvrij maken van de pleinen al veel gezegd: dit was echt een onnodige en slechte actie van de gemeente. De geparkeerde fietsen zijn van de pleinen zo de woonbuurten in gebonjourd. Zie bovenstaande foto, gemaakt vanaf dezelfde plek richting Thorbeckeplein en de onderstaande foto richting de Reguliersgracht.

Horeca-bezoekers die hun fietsen voorheen op de pleinen voor de bar/club parkeerden en daar na hun clubbezoek weer op de fiets stapten, doen dat nu op de brug van de Herengracht en bijvoorbeeld in de Reguliersdwarsstraat. Feitelijk betekent dit in de praktijk:  een vergroting van het festivalterrein.

Onnodige verslechtering
Deze onnodige en door de gemeente gecreëerde verslechtering is bij de bewoners zeer slecht gevallen en heeft een knauw in het vertrouwen gegeven. De grachten mogen niet langer de fietsenstalling zijn van de pleinen. Voor het verplaatsen van het fietsparkeren zijn een fors aantal autoparkeerplaatsen komen te vervallen in de buurt, waar het toch al moeilijk parkeren was. Voor vergunninghouders is in de parkeergarage Waterlooplein lang niet altijd plaats, maar in parkeergarage Markenhoven is de capaciteit voldoende. Dat is wel 750 meter lopen.
De stichting N8W8 (NachtWacht) spreekt uit: ” We hebben consequent meer dan een dozijn argumenten aangevoerd tegen dit plan. Hopelijk wordt snel een ondergrondse parkeergarage onder Rembrandtplein gemaakt en wordt de uitbreiding van fietsparkeerplaatsen op de grachten, Amstel en Reguliersdwarsstraat weer ongedaan gemaakt”.