Vanaf 26 februari : Centrum Begroot 2024!

Print Friendly, PDF & Email


Centrum Begroot is terug: uw ideeën maken het verschil
Dit initiatief geeft bewoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties de kans om te bepalen wat er in hun buurt gebeurt. Voor 2024 is er een budget van € 500.000,- beschikbaar gesteld door het stadsdeel. Heeft u een idee dat uw directe woon- en leefomgeving kan verbeteren? Doe dan mee en dien uw plan in via Centrum Begroot.

Jaarlijks stelt Centrum Begroot een budget ter beschikking voor de bewoners uit stadsdeel Centrum om op eigen initiatief hun buurt gezelliger, mooier of groener te maken. Dit jaar is stadsdeel Centrum opgedeeld in 5 gebieden, waardoor bewoners in een groter gebied plannen kunnen indienen en stemmen.

De 5 gebieden
De indeling is als volgt:

Oostelijke eilanden/Kadijken
Jordaan
Nieuwmarkt/Lastage, Burgewallen-Oude Zijde en Grachtengordel-Zuid
De Weteringschans en Weesperbuurt/Plantage
Burgwallen-Nieuwe Zijde, Grachtengordel-West en Haarlemmerbuurt
Net als vorig jaar worden alle ingediende plannen door de gemeente getoetst op haalbaarheid. U ontvangt later dit jaar een stemcode per post om uw stem uit te brengen op de haalbare plannen.

Plannen indienen, stemmen en uitvoering
Vanaf maandag 26 februari 2024 tot en met maandag 25 maart 2024 kunt u een plan insturen op centrumbegroot.amsterdam.nl. Selecteer de buurt waarvoor uw plan bedoeld is. Lees van tevoren goed de spelregels en tips en voorbeelden door om eventuele misverstanden te voorkomen. Als het plan haalbaar en uitvoerbaar is, wordt het voorgelegd aan de stadsdeelcommissie. Zij bepalen vervolgens welke plannen doorgaan naar de stemronde.
In juni en juli kunnen bewoners vanaf 12 jaar uit Centrum stemmen op hun favoriete plannen. In de stemronde kunt u alleen stemmen op de plannen in uw eigen buurt.
De meest gesteunde plannen binnen het budget worden uitgevoerd door de planindieners of in samenwerking met de gemeente.
Doe ook mee
Heeft u een goed idee voor uw buurt? Dien dan vanaf maandag 26 februari een plan in via de website centrumbegroot.amsterdam.nl. Kinderen vanaf 12 jaar mogen ook weer meedoen. Voor hulp bij het indienen van uw plan kunt terecht bij een wijkcentrum in uw buurt, of door een e-mail sturen naar centrumbegroot@amsterdam.nl.

Inspiratie
Bent u benieuwd naar de voortgang van de plannen van voorgaande edities? Bezoek dan het archief op amsterdam.nl/centrumbegroot voor inspiratie.
https://www.amsterdam.nl/stadsdelen/centrum/centrum-begroot/nieuws-centrum-begroot/centrum-begroot-terug-ideeen-maken/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *