Valpreventie, doe mee!

Print Friendly, PDF & Email

Op 19 februari ontvingen wij NOG MEER nieuws:

Ook in het Claverhuis, Elandsgracht 70 is een cursus valpreventie begonnen. Op 17 februari was er een informatiebijeenkomst geweest. De cursus/training vindt plaats op maandagen en woensdagen. en is begonnen op 24 februari. Als u nog wilt instappen, informeer dan snel of er nog plek is.

Dagen en tijden:

  • maandag 12:30-13:30
  • woensdag 16:00-17:00

De cursus duurt 10 weken, maar vermoedelijk is de opzet van de cursus en training vergelijkbaar met die in de Boomsspijker, zie onder. Dan duurt het totaal iets langer.

Kosten:
€45,- inclusief cursusboek en koffie/thee. Mogelijk vergoedt uw zorgverzekering deze cursus.

Aanmelding en meer informatie:
Mail naar anouk@sciandri.com of bel 06-31162819

 


12 februari LAATSTE NIEUWS: De juiste informatie is nu bekend.

De nieuwe cursus vindt plaats in de Boomsspijker, Recht Boomssloot 52. Lees voor verdere informatie de flyer. Daar zijn de dagen en tijdstippen niet allemaal duidelijk. Hier volgen de gecorrigeerde dagen en tijden.

  • dinsdag 18 feb van 10.00- 11.30 uur begint het allemaal in de theaterzaal van de Boomsspijker met een informatiebijeenkomst over de inhoud van de cursus en een start met enkele oefeningen.

Daarna zijn er 3 cursusbijeenkomsten van 1,5 uur op

  • donderdag 20 feb van 12.30-14.00 uur,
  • dinsdag 25 februari van 10-11.30 uur,
  • donderdag 27 februari van 12.30-14.00 uur

Daarin informatie over oorzaken van vallen, wat kun je er zelf aan doen, hoeveel moeten wij eigenlijk bewegen om gezond te blijven (beweegnorm 2019) en meer informatie over valpreventie. Bovendien maken we kennis met oefeningen uit de training.

Daarna komen de trainingen van elk 1 uur

  • Op dinsdag 3 maart beginnen we met de training van 10-11 uur.
  • Op donderdag 5 maart is de 2e training van 12.30-13.30 uur.

Dit blijven we zo 10 weken doen, dus t/m donderdag 7 mei. Daarbij doen we 2 x een aantal belans- en functionele spierkracht testen zodat je inzicht krijgt of je vooruitgang hebt geboekt aan het eind van de training (overigens voel je dit meestal al wel tijdens de cursus).

 


Eerder bericht:

Wij zijn even uit ons evenwicht gebracht. In het Centrum gaat in februari weer een cursus valpreventie/balanstraining van start. Maar wanneer en waar? Boomsspijker of Claverhuis? Wij gaan het uitzoeken. De nieuwsbrief van de Boomsspijker meldt februari, verder zonder datum, de website laatjenietvallen.nl heeft het Claverhuis in de agenda staan, en het programma op de website van het Claverhuis? daar staat het niet.

De cursus is echt heel nuttig, als je wel eens onzeker op je benen staat, als je bang bent om te vallen, hoe je dat zoveel mogelijk kunt voorkomen, of als je wilt weten hoe je weer overeind komt. Ook heel goed dat je merkt dat je niet de enige bent, en aan ervaringen van de medecursisten kun je ook best veel hebben.

Dit meldt de Boomsspijker

Cursus valpreventie 65+ gaat weer beginnen

In februari gaat de In Balans valpreventie cursus weer beginnen in Buurtcentrum de Boomsspijker, Recht Boomssloot 52.
Deze cursus is bedoeld voor de zelfstandig wonende 65 plusser die wat onzeker is bij het lopen, bang is om te vallen en/of ervaring heeft met vallen.

De cursus duurt 10 weken en bestaat uit 2x per week, op maandagmiddag en donderdagmiddag, van 16.00-17.00 uur trainen. We doen conditie training, spierkracht- en balansoefeningen en je krijgt informatie over oorzaken van valongelukken, tips om vallen te voorkómen.
De kosten zijn 45 euro voor de gehele cursus incl. cursusboek waarin de oefeningen staan beschreven. Deze kosten zijn mogelijk te declareren bij je zorgverzekering (zie polis).

We starten zodra er voldoende deelnemers zijn in de Boomsspijker.
U kunt zich aanmelden via Tanja Lith, tlith@xs4all.nl  of 020 622 54 77.

https://www.fysioteamnieuwmarkt.nl/

Dit meldt de website laatjenietvallen.nl in de agenda van februari

Maandag 17 februari Informatiebijeenkomst in het Claverhuis
Woensdag 19 februari 16:00-17:00 de eerste cursusbijeenkomst in het Claverhuis,
Door dezelfde fysiotherapeut Tanja Lith die door de Boomsspijker wordt genoemd.

Dit meldt de agenda van het Claverhuis

HELEMAAL NIETS over valpreventie, balans, informatiebijeenkomst op 17 feb of cursusbijeenkomst.
Eigenaardig.

Wij proberen zo snel mogelijk achter de werkelijke feiten te komen, kom binnenkort dus weer op deze pagina terug! Of mail naar wijkcentrum@oudestadt.nl