Uitnodiging voor Roetontbijt

Print Friendly, PDF & Email

U bent donderdagochtend 21 november om 8:15 uur van harte uitgenodigd voor het eerste openbare Amsterdamse roetontbijt.

Afgelopen september hebben 450 studenten van de Hoge School van Amsterdam /AMFI (mode) op verschillende plekken in Amsterdam ROET geoogst. Samen met bewoners schraapten zij in tunnels, van richels, hekken en muren meer dan 2000 gram fijnstof bij elkaar. Voor de studenten was dit een bijzondere manier om kennis te maken met de stad en thema’s als duurzaamheid, vormgeving en maatschappelijke betrokkenheid. Het Rotterdams ontwerperscollectief Servies maakte van het geoogste fijnstof glazuren die zij vervolgens in een speciaal ontworpen servies verwerkt hebben. De verschillende kleuren –van licht geel tot donkerbruin- vertellen iets over de kwaliteit van onze lokale luchtkwaliteit.

Ontbijt
De Bewonersgroep Valkenburgerstraat gaat op 21 november op dit servies het EERSTE OPENBARE AMSTERDAMSE ROET ONTBIJT aanbieden aan Burgemeester & Wethouders, raadsleden, politici, beleidsmakers, bewoners, ondernemers en de pers. Doel van dit ROET-ONTBIJT is om de urgentie van de Amsterdamse luchtkwaliteit op een andere wijze dan cijfers INZICHTELIJK en TASTBAAR te maken. De kleuren van dit servies zijn aanleiding genoeg om de Amsterdamse Gemeenteraad aan te moedigen in een doortastend beleid voor het snel verbeteren van de luchtkwaliteit en leefbaarheid in de stad. Durft u van dit servies te eten? U wordt van harte uitgenodigd:

Locatie: HAL STADHUIS, Amstel 1, Amsterdam
Datum: Donderdag 21 november 2019
Tijd: 08.15 -09.00 uur

In dit project werkt de Bewonersgroep Valkenburgerstraat samen met de HvA/AMFI en het ontwerperscollectief Ser-vies; zij kregen steun van Milieudefensie en Tunnelbeheer Amsterdam en de croissants zijn aangeboden door de BiZ Knowledge Mile.

Bijlage: