Gepland

Toekomstvisie binnenstad

Print Friendly, PDF & Email

Planoloog Zef Hemel gaat in samenspraak met de gemeente, experts en Amsterdammers, een toekomstvisie voor de binnenstad ontwikkelen. Op deze manier hoopt het college een idee te krijgen van wat eigenlijk haar ambitie is op lange termijn met het centrum. In mei 2019 wordt daartoe een atelier geopend op het Oudekerksplein.

Zef Hemel is hoogleraar grootstedelijke vraagstukken en sinds 2004 betrokken bij de ontwikkeling van Amsterdam. Zef Hemel zal in mei gesprekken gaan voeren op het Oudekerksplein 25. Daar wordt een atelier ingericht en vier weken lang is elke Amsterdammer welkom voor gesprekken. Dit gebeurt zowel op uitnodiging, alsook zonder. Voor grotere bijeenkomsten zal de Sebastiaanskapel van de Oude Kerk beschikbaar worden gesteld. Meer informatie over aanmelden volgt. Bewoners worden hierover tijdig geïnformeerd.

Werkwijze
In het atelier komen tien kaarten te hangen die elk een vraagstuk rond de binnenstad aanstippen en uitlokt tot gesprek. De kaarten zullen later eventueel als ‘hoofdstukken’ fungeren in het toekomstvisie. Voordat het atelier wordt geopend, zullen vijftig studenten planologie van de UvA een netwerk bouwen van bewoners, ondernemers en gebruikers van de binnenstad.

Alle informatie die komt uit de gesprekken met het netwerk en de bezoekers van het atelier, wordt gebundeld en zal het ‘verhaal over de toekomst van de Amsterdamse binnenstad’ groeien. Het gezamenlijk ontwikkelde toekomstverhaal wordt samen met de toekomstvisie na de zomer gepresenteerd aan het college. Hierop zal het college met een werkplan komen voor de binnenstad.

Meer informatie:

Laat een reactie achter