Statiegeldcontainer, met ..payout!

Print Friendly, PDF & Email


Diverse mensen denken er over na; vandaag bracht Gonny van Oudenallen, wijkraadslid van wijkcentrum d’Oude stadt, het onderwerp, statiegeld blikjes/flesjes in bij het stadsdeel. Om Vuilnisbakken, rommel, ergernis en meer onder de aandacht van de stadsdeelcommissie te brengen. Met het idee een wedstrijd uit te schrijven.

Op het laatste moment kreeg zij een geweldige mail binnen van andere bewoners met een ‘oplossing’; een
brievenbus, blikje/flesje erin en waar aan andere kant de blikjes uitgehaald konden worden. Een kant en klaarontwerp(zie foto). Met dank aan de meedenkers. En de ontwerpers

Geopperd werd vanuit D66 om dit bij centrum begroot in te brengen; een prima idee!

Dus we zoeken over heel centrum in elk gebied een persoon die dit wil inbrengen bij Centrum Begroot. Zodat over de hele stad deze ‘brievenbussen’ het halen bij centrum begroot, geplaatst worden en dan de stad schoner houden! Wij zoeken mensen die in dit gebieden het plan willen indienen! Mail wijkcentrum@oudestadt.nl of u iemand in dat gebied kent die het (zelfde) plan wil indienen.
Interessant is dat de Gemeente Amsterdam zelf ondersteuner van de vuilnisbak is..maar dat bewoners er niet veel vanaf weten(zie o.a. een artikel in Parool van oktober 2023).

– Burgwallen-Oudezijde
– De Weteringschans (onder meer Leidsebuurt en Weesperbuurt), gevonden
– Grachtengordel
– Grachtengordel-West
– Haarlemmerbuurt
– Jordaan Noord
– Jordaan Zuid
– Lastage / Nieuwmarkt
– Groenmarktfestival Oostelijke Eilanden
– Weesperbuurt / Plantage