Protestmars 11 december; doe ook mee!

Print Friendly, PDF & Email

Portestmars KattenburgOp woensdag 11 december vanaf 14:30 uur organiseren bewoners van Kattenburg een protestmars naar het stadhuis. Bewoners Valkenburgerstraat sluiten zich daarbij aan. De Valkenburgerstraat is net als de Kattenburgerstraat een hoofdweg. Op die hoofdwegen komt veel meer verkeer door de plannen in de agenda Autoluw. Doe ook mee!

De grote protest actie is een vervolg van de actie op 26 oktober jl. toen bewoners de Kattenburgerstraat succesvol blokkeerden (zie foto). De protesten richten zich tegen de agenda Autoluw. Daarin staat dat hoofdwegen, zoals de Kattenburgerstraat en Valkenburgerstraat, niet ontzien worden, maar juist 30 % meer autoverkeer krijgen. Het protest is gericht tegen:

Véél meer verkeer
Véél meer touringcars
Véél meer zwaar vrachtverkeer
Véél meer scooters en motoren
Véél meer file, taxi’s en nachtelijke overlast

Met schoolklassen en omwonenden van de Kattenburgerstraat en Valkenburgerstraat gaan we in één lange protestmars naar het stadhuis. Steun je buurt, laat van je horen en doe massaal mee!

Programma woensdag 11 december
14:30 Verzamelen bij de Kattenburgerstraat (bij Kattenburgerkruisstraat)
15:00 Lopend in één lange stoet naar de Stopera
15:45 Overhandiging handtekeningenpetitie + media-interviews
16:00 Teruglopen naar de Kattenburgerstraat
16:30 Einde

Bewoners willen zo veel mogelijk lawaai maken, neem dus alles mee waarmee je van je kunt laten horen! Maak protestborden en spandoeken. Het doel van de protestmars is om aandacht te vragen voor de opeenstapeling van overlast die op onze straten afkomt en druk te zetten op de politiek om hier wat aan te doen.

Teken ook de petitie
Voor de Kattenburgerstraat loopt een petitie. Teken die ook. Ga naar: https://petities.nl/petitions/kattenburgerstraat-schoon-en-veilig

Belangrijk
Veiligheid staat voorop. We willen met schoolklassen en een enorme groep omwonenden richting de Stopera lopen. Houd je aan de verkeersregels en luister naar instructies van de organisatie. Zo houden we de protestmars veilig voor iedereen.

Bijlagen