Oud-voorzitter wijkcentrum over Knip Weesperstraat

Print Friendly, PDF & Email

Het Parool

Exclusief voor abonnees stond in Het Parool van 4 juli een interview met de oud-voorzitter van het Wijkcentrum over de Knip in de Weesperstraat. Een paar quotes en een link naar het artikel.

Het was bij de koop niet duidelijk dat het huis aan zo’n drukke doorgangsweg zou komen te liggen. “Ons was altijd een stadsstraatje beloofd. Vanwege de A10 zouden zulke drukke straten door de stad ook niet meer nodig zijn, was het idee. Maar dit werd ineens toch een ‘plusnet corridor’, zoals dat heet: een doorgangsroute voor auto’s, nu zo’n 27.000 per dag. En daarmee werd dit de vieste en ongezondste straat van de stad.”

“Wat hier nu voorbijkomt, is niks. Echt helemaal níks,” zegt bewoner Paul Busker. Hij steekt de straat over om zijn woorden kracht bij te zetten. En inderdaad, Busker stapt doodgemoedereerd naar de overkant. “Dit kon vroeger absoluut niet!” zegt hij lachend. “Veel te gevaarlijk.”

“Voor de Kattenburgers is het heel vervelend. Ik heb ook met ze mee gedemonstreerd, omdat dit niet de knip is die wij zouden willen: een buurt moet via elektronische toegang altijd bereikbaar blijven voor bewoners en leveranciers. Maar ik wil wel benadrukken: dit is een unieke situatie, een proef. Over drie weken is het voorbij. Kattenburg gaat dan terug naar “normaal”. En wij zitten weer in het geraas.”

Bron: Het Parool van 4 juni 2023 (alleen te lezen voor klanten van Het Parool). Op het Wijkcentrum is de krant aanwezig en is het artikel daar in te zien.

 

1 reactie

  1. lia boer schreef:

    vreselijk deze knip, ik ben veel meer tijd en brandstof kwijt om bij de a2 te komen. Ik hoop van harte dat dit geen permanente knip wordt.