Nieuwsberichten Autoluw NU!

Print Friendly, PDF & Email

Amsterdammers voor Autoluw NU! publiceert regelmatig nieuwsberichten. Bijvoorbeeld het verslag over de bijeenkomst in de Amstelkerk en commentaar op het coalitieakkoord 2022- 2026. Veel leesplezier. d’Oude Stadt is een van de meer dan 40 aangesloten bewonersorganisaties.

 

Amsterdams Akkoord

Coalitieakkoord 2022-2026

Het coalitieakkoord 2022-2026 wil Amsterdam autoluwer krijgen. Teleurstellend zo zonder concrete doelen, of termijnen. Reden te meer je bij ons aan te sluiten.

 

Discussienotitie

Breedte fietspaden

‘Hoe smaller het fietspad, hoe hoger de risico’s.’ Nieuw advies CROW-Fietsberaad: “Veilig fietspad is 2,30 meter breed!” Pech voor Amsterdam waar 2 meter de norm is.

 

Bijeenkomst 20 april

Autoluw ondergeschikt bij coalitieonder-handelingen. Bewonersorganisaties bezorgd. Een korte impressie van de bijeenkomst van Amsterdammers voor Autoluw NU! in de Amstelkerk.

 

snorfiets

19140 boetes Snorfiets

Tegen het overtreden van “de brom- en snorfiets naar de rijbaan” zijn 19140 boetes uitgereikt. Handhaving loont en verbetert het gedrag en de naleving. Blijkt uit tussentijdse evaluatie pilot.

 

Parkeercontrole

Beperkte tijd parkeren gestopt

Een uurtje parkeren tegen laag tarief kan niet meer in bepaalde gebieden. Daar gaat het gewone tarief gelden, zonder parkeerduurbeperking. Dat meldt de wethouder na uitspraak Hoge Raad..

 

Inspraak parkeervrije Herengracht

Het dagelijks bestuur stadsdeel centrum overweegt de Herengracht 1-103 blijvend parkeervrij in te richten. Bewoners en ondernemers uit die buurt worden gevraagd om hun reactie.

 

Banden

Autobanden vervuilen meer

Vervuiling door bandenslijtage is 1850 keer erger dan uitlaatemissies. Dat zegt een studie van Emissions Analytics samen met het Britse National Physical Laboratory. Dat ondersteunt het pleit: De kraan moet dicht.