Print Friendly, PDF & Email

Recht op Nachtrust


Bewoners Amsterdam vragen zich af

of zij geen recht hebben op nachtrust.

Wij wonen in “een pretpark zonder management”

Vrij naar hoogleraar toerisme Jan van der Borg

Elke nacht wakker liggen van de herrie, hoe voelt dat?

Neem een kijkje en luister naar de filmpjes hieronder

Stuur zelf uw beelden in

Stuur foto’s, teksten of filmpjes met datum, tijd en plek in via nachtrust@oudestadt.nl, of tweet over de nachtelijke drukte in 020 en neem @OudeStadt er in mee

Ondersteun het initiatief
Recht op Nachtrust

Doe mee, meld u aan en abonneer u op de nieuwsbrief via mail: nachtrust@oudestadt.nl

Een ongestoorde slaap is voor veel Amsterdammers niet vanzelfsprekend. Maar de gemeente doet niets. Daarom willen we de Amsterdamse politiek wakker schudden. Doe mee! Stuur filmpjes, foto’s of je tekst over nachtelijke overlast. Meld daarbij minimaal waar, datum en tijd. Help mee informatie verzamelen. Zo bouwen we een dossier op met als doel: een ongestoorde nachtrust.

Wij claimen #RechtopNachtrust

Klik op de knop hierboven en meld nachtelijke overlast bij de gemeente via een simpel formulier (dat kan ook achteraf). Anoniem melden is mogelijk (u krijgt dan geen terugkoppeling). Bel anders (meteen) 14020 (het in­for­ma­tie­num­mer van de ge­meen­te), of bel de politie, bij geen spoed: 0900-8844. Bij spoed (acuut (levens)gevaar): 112.

Steeds meer Amsterdammers trekken aan de bel: hun nachtrust wordt verstoord, bijvoorbeeld door festivals of luidruchtige voorbijgangers. Dat niet goed (door) kunnen slapen breekt ze op. Wat zegt onderzoek over een (chronisch) verstoorde nachtrust (geluidsvervuiling)? Recht op Nachtrust heeft de gevolgen op een rijtje laten zetten. En die zijn niet mis….

OLVG Publieksacademie:

Welterusten Amsterdam

Carrière maken, feestjes afstruinen, fit blijven en voor sommigen ook nog kinderen opvoeden: in ons drukke leven lijkt bijna geen plaats meer voor slaap. Terwijl we toch echt niet zonder kunnen. Wat is de invloed van de prestatiemaatschappij op onze nachtrust? Wat doet slaap(gebrek) met je gezondheid? Is een nachtje wakker liggen of doorhalen echt zo slecht? Werken melatonine, een glas wijn of meditatie om de slaap te vatten? Tijdens deze tweede editie van de OLVG publieksacademie krijg je het antwoord.

Het blijft in het weekend heel lawaaiig. De druktemakers beginnen na 01.00 tot 4.00 uur, soms langer.. (zo: 27-10-2019)

ADE2019 komt er aan! Oproep om geluidsoverlast te melden. Download hier het hele bericht (PDF).

Overlast melden is belangrijk! Wat kunt u doen?

  • Bel de gemeente! Bel 14020 (dag en nacht bereikbaar);
  • Bel met het Horeca/Evenementen Handhavingsnummer, 020 421 4567 tijdens ADE 24x7bereikbaar)
  • Doe een online melding via https://meldingen.amsterdam.nl/incident/beschrijf
  • Natuurlijk kun je ook de politie bellen op 0900-8844 (geen spoed).

Maak uw klacht ook kenbaar via social media (Twitter, Facebook, Instagram).

Vermeld dan #ADE2019in uw social media-bericht en omschrijf uw klacht én uw locatie. U kunt in uw bericht uw stadsdeel vermelden en/of de naam van uw raadslid.

Is nachtrust om 6 uur voorbij?

Hieronder een beeld van flightradar vrijdag 22.30 uur. Ieder vliegtuigje is dus een vliegtuig dat moet gaan landen op Schiphol op 5 vliegtuigjes na…….

-8″>

Ha,

Ook raar dat ze alleen geluidoverlast meten met dichte (dubbele) ramen. Geheel geen rekening houdend met het feit dat in de zomer de ramen toch wel open moeten mogen. Ze dwingen je dan om een airco aan te leggen met een volgende lawaai makende machine en energie verspilling. Iets om over na te denken als de regelgeving aangescherpt zou worden.

Groet van KM

Ingezonden noodkreet van Jaap uit De Pijp: “Gezocht: lange ladder”

Niet alleen in de binnenstad wordt de slaap verstoord. Jaap die in De Pijp woont, wordt in het weekend, maar ook door de week, geregeld wakker gemaakt door lawaaiige gasten. Veelvuldig zijn er de zuipschuiten (mannen en vrouwen!) die ‘s nachts schreeuwend, zeer luid pratend, dansend en zingend door de straat gaan.” Hij wil spandoeken ophangen en is op zoek naar een lange ladder.

Ingezonden noodkreet van Ans: “Er wordt wekelijks geplast tegen de ruiten”

Ongeveer 20 jaar terug begonnen de onrustige nachten. Er hangen A4’tjes op haar slaapkamer-raam aan de grachtzijde met de vraag of mensen rustig willen zijn, want “hier slapen mensen”. Het mag allemaal niet baten, zelfs haar ramen zijn eens ingeslagen.

Wij ondervinden heel veel verstorende nachtrust van de gasten van het Hans Brinker Hotel in de Kerkstraat al JAREN…


Klagen helpt niet, zowel het Hotel als de Gemeente geven geen gehoor….

Mijn nachtrust werd gestoord op 29 augustus om 01.15  uur door de feestgangers in een boot  in de Keizersgracht .. schreeuwen, lachen,hard roepen…..

2 uur later liep een aangeschoten groep over de gracht met veel herrie … Vroeger was het lawaaiig alleen op vrijdagavond, tegenwoordig bijna elke nacht. Ik gebruik oordoppen voor mijn nachtrust.


http s://www.oudestadt.nl/vraag-en-antwoord/

Recht op Nachtrust:

een nieuw initiatief met een duidelijk doel: Nachtrust

via Wijkcentrum d’Oude Stadt, Kerkstraat 123,

1017 GE Amsterdam

Contact: