MORA afl. 5

Print Friendly, PDF & Email

No. 5 in onze serie opmerkelijke MORA meldingen. Deze keer is het niet de afhandeling waar wat mis mee is, integendeel. Opmerkelijk dat een situatie die al een maand bestaat niet eerder door iemand gemeld lijkt te zijn.

Gevaar
Als er niets gemeld wordt, dan kan een potentieel gevaarlijke situatie in de openbare ruimte zomaar een maand blijven bestaan. Als er acuut gevaar dreigt en geconstateerd wordt door een bevoegde ambtenaar, dan wordt het ook met spoed uitgevoerd. Anders kan het wat langer duren.

Na de storm
De zware storm van 5 juni is gaan liggen. Een maand later: deze paal op de hoek Herengracht en Nieuwe Spiegelstraat staat al sinds de storm nog steeds scheef en zakt steeds meer.

De Politie zegt: ”belt u de gemeente, er is een speciale dienst”, de Gemeente, 14020: ”ja er gaat iemand met spoed naar kijken” Dat was zaterdagavond;  zondagavond laat is er nog niets gebeurd; alle fietsers moeten hier in de spits o.a. links af en de paal zakt elke dag wat….
Blijkbaar was het minder acuut dan het leek, en maandag werd het gefikst.

Denk niet: de buurvrouw meldt het wel
De MORAal van dit verhaal: ziet u scheve palen, losliggende stoeptegels, omhooggekomen klinkers waarover je makkelijk struikelt, gaten in stoep of wegdek, enzovoorts: MELD HET.
Op de website van d’Oude Stadt vind u wat u waar kunt melden: In het menu links op de pagina ziet u Zoek op alfabet. Kies de K van klachten of de M van meldingen. Laat het ons weten als er wat ontbreekt.

 

1 reactie

  1. g. van oudenallen schreef:

    Na mailtjes uiteindelijk weer rechtgezet!!!