Wijkcentrum na de lockdown

Print Friendly, PDF & Email

© Avijeet Ranjan/Scientificanimations.com

UPDATE Per 26 januari mag er weer meer, tot 10 uur ’s avonds. Nog steeds is voorzichtigheid geboden. Tot maximaal 12 personen binnen, inclusief aanwezige vrijwilliger(s). Verplicht: onderlinge afstand minimaal 1,5 meter.en het dragen van een mondkapje. Ze mogen af wanneer je op je plek zit. Bij opstaan moeten ze weer op (dat geldt natuurlijk niet als een vrijwilliger er in z’n eentje zit, pas wanneer er bezoek is).

De andere basisregels

 • Kom niet als je verkouden bent, of bij hoesten of koorts
 • Schud geen handen
 • Vaak handen wassen (of ontsmetten)
 • Zorg dat de ventilatie aan staat

Om rekening mee te houden, een waarschuwing voor wie bijeenkomsten wil bijwonen of organiseren:

 • De besmettingscijfers zijn hoog. Kan de vergadering niet online? Houd rekening met mensen met verhoogd risico op ernstiger ziekte dan een simpele verkoudheid of “griepje” of die nauw contact hebben met personen met verhoogd risico, en die niet strikt noodzakelijke contacten mijden;
 • Om soortgelijke reden is de kans reëel dat iemand moet afhaken vanwege thuisquarantaine;
 • In de praktijk wordt het afstand houden niet goed nageleefd (onnadenkendheid); iemand moet daar toezicht op houden;
 • Hetzelfde geldt voor de mondkapjesplicht;
 • Met symptomen van corona, maar ook door andere fysieke klachten kunnen deelnemers verhinderd zijn. Online kunnen zij meestal toch meedoen.
 • Je kunt niet aan iemands neus zien of die volledig gevaccineeerd is of recent negatief getest. Een coronatoegangsbewijs is verplicht in horeca en culturele gelegenheden, maar wij mogen het niet vragen.

mail wijkcentrum@oudestadt.nl voor vragen

 

 

 

 

 


BIJGEWERKT 15 januari: Vanaf vandaag is beperkte inloop weer mogelijk. De winkels zijn weer open, dus u kunt ook weer bij ons winkelen voor kranten, foldertjes of antwoorden op vragen. Wel met mondkapje op en op anderhalve meter afstand. Nog steeds is het belangrijk om aantal en duur van contacten te beperken, om besmettingscijfers af te remmen. Nu het hoger onderwijs bv. weer open kan, is dat met mondkapje op, ook als je zit. De gisteren afgekondigde versoepeling was niet erg duidelijk. Daarom, om het zekere voor het onzekere te nemen, houden we de deur nog dicht voor groepen/ vergaderingen. Voor winkels wordt het aantal klanten beperkt tot maximaal 1 per 5 m2. We houden het maar op maximaal 6 mensen. Met mondkapje en op afstand van elkaar.

Zie ook de bijgewerkte Handreiking voor buurthuizen en andere ontmoetingsplekken.

En natuurlijk blijven de basisregels van kracht:

 • Kom niet als je verkouden bent, of bij hoesten of koorts
 • Geen handen schudden
 • Vaak handen wassen (of ontsmetten)
 • Ventilatie

Het volgende “weegmoment” is 25 januari. We wachten het maar af …


Vanaf zondagochtend 19 december is het wijkcentrum voorlopig gesloten, ook voor inloop. Tot zeker 14 januari, of zolang het nodig is. Er kan iemand binnen aan het werk zijn, maar bezoek wordt niet toegelaten. Hebt u een afspraak om iets af te geven op op te halen, houd dan anderhalve meter afstand.

Als u contact wilt, mail dan wijkcentrum@oudestadt.nl of bel 020 6382205 en spreek uw vraag of melding in. Uw voicemailbericht wordt doorgestuurd en u wordt zo snel mogelijk teruggebeld.

Het doel van de nieuwste coronamaatregelen is het aantal niet strikt noodzakelijke contacten te verrminderen. Zo wordt hopelijk de verspreiding van de zeer besmettelijke omikron-coronavariant vertraagd. Tegelijkertijd wordt vaart gezet achter de boostervaccinaties. De overheid verwacht hiermee te bereiken dat de risicogroepen voldoende beschermd  zullen zijn tegen ernstige ziekte door corona.. Zonder ingrijpen zal de gezondheidszorg het niet meer aankunnen.

Zie voor de maatregelen het nieuwsbericht van de overheid 18-12-2021

2 reacties

 1. Gert-Jan van der Weijden schreef:

  Complimenten voor deze realistische benadering. Niet de uiterste grenzen opzoeken, maar realiseren dat maatregelen (onbewust) niet altijd netjes worden nageleefd.

  • de redactie schreef:

   De meeste mensen durven er zelf niet meer op te wijzen. Jezelf altijd maar moeten verdedigen. Je wordt min of meer gedwongen om iedereen te vertellen over je eigen gezondheid of die van je naasten. Een grotere inbreuk op je privacy dan een coronatoegangsbewijs.