Lockdown: wijkcentrum dicht en erna

Print Friendly, PDF & Email

© Avijeet Ranjan/Scientificanimations.com

BIJGEWERKT 15 januari: Vanaf vandaag is beperkte inloop weer mogelijk. De winkels zijn weer open, dus u kunt ook weer bij ons winkelen voor kranten, foldertjes of antwoorden op vragen. Wel met mondkapje op en op anderhalve meter afstand.

Nog steeds is het belangrijk om aantal en duur van contacten te beperken, om besmettingscijfers af te remmen. Nu het hoger onderwijs bv. weer open kan, is dat met mondkapje op, ook als je zit. De gisteren afgekondigde versoepeling was niet erg duidleijk. Daarom, om het zekere voor het onzekere te nemen, houden we de deur nog dicht voor groepen/ vergaderingen. Voor winkels wordt het aantal klanten beperkt tot maximaal 1 per 5 m2. We houden het maar op maximaal 6 mensen. Met mondkapje en op afstand van elkaar.

En natuurlijk nog steeds de basisregels

  • Kom niet als je verkouden bent, of bij hoesten of koorts
  • Geen handen schudden
  • Vaak handen wassen (of ontsmetten)
  • Ventilatie

Het volgende “weegmoment” is 25 januari. We wachten het maar af …


Vanaf zondagochtend 19 december is het wijkcentrum voorlopig gesloten, ook voor inloop. Tot zeker 14 januari, of zolang het nodig is. Er kan iemand binnen aan het werk zijn, maar bezoek wordt niet toegelaten. Hebt u een afspraak om iets af te geven op op te halen, houd dan anderhalve meter afstand.

Als u contact wilt, mail dan wijkcentrum@oudestadt.nl of bel 020 6382205 en spreek uw vraag of melding in. Uw voicemailbericht wordt doorgestuurd en u wordt zo snel mogelijk teruggebeld.

Het doel van de nieuwste coronamaatregelen is het aantal niet strikt noodzakelijke contacten te verrminderen. Zo wordt hopelijk de verspreiding van de zeer besmettelijke omikron-coronavariant vertraagd. Tegelijkertijd wordt vaart gezet achter de boostervaccinaties. De overheid verwacht hiermee te bereiken dat de risicogroepen voldoende beschermd  zullen zijn tegen ernstige ziekte door corona.. Zonder ingrijpen zal de gezondheidszorg het niet meer aankunnen.

Zie voor de maatregelen het nieuwsbericht van de overheid 18-12-2021

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *