Lobby Lokaal

Print Friendly, PDF & Email

Aan de overkant van het IJ in het Amsterdamse Tolhuis vierde vrijdagmiddag 9 februari WKPA (Wallaart & Kusse Public Affairs) haar driejarig bestaan met het symposium ‘Lobbying for Change’ en lanceerde de Stichting Lobby Lokaal.

In het symposium ‘Lobbying for Change’ sprak columnist Syp Wynia over een nieuwe kijk op onze democratie, of zoals hij het noemt: lobbycratie. Keynote speaker Alberto Alemanno deelde zijn theorie van ‘Lobbying for Change‘. Emma Levie en Rowan Blijd inspireerden met hun verhalen over  hun succesvolle burgerlobby. En gelanceerd werd de Stichting Lobby Lokaal. Ook het  boekje Lobby Lokaal. Tips voor de burgerlobbyist. Vraag dat boekje hier gratis aan.

Stichting Lobby Lokaal
Lobby Lokaal is een stichting die lokale maatschappelijke initiatieven helpt bij hun lobby. Lobby Lokaal vindt het belangrijk dat iedereen toegang heeft tot de overheid. Om je belangen te kunnen behartigen heb je tijd, expertise en een goed netwerk nodig. Iets dat veel maatschappelijke initiatieven zich niet kunnen veroorloven. Daarom maakt de stichting lokaal lobbyen beschikbaar voor maatschappelijke initiatieven die niet (sociaal) kapitaalkrachtig zijn.

Elke maand organiseert Lobby Lokaal een lobbyspreekuur in Amsterdam. Heb je een lobbycasus en ben je al begonnen met lobbyen, maar loop je vast en wil je professioneel advies? Tijdens het lobbyspreekuur krijg je gratis advies van een professionele lobbyist. Het spreekuur duurt anderhalf uur en levert je een handzaam lobbyplan op. Als je gebruik wilt maken van het spreekuur mail dan naar mara@stichtinglobbylokaal.nl.

Gratis lobbytraining
Na de gemeenteraadsverkiezingen organiseert Stichting Lobby Lokaal samen met d’Oude Stadt een gratis lobbytraining. Wil je invloed hebben op het beleid in jouw gemeente, maar weet je niet waar je moet beginnen? In die lobbytraining leer je de basis voor lokale belangenbehartiging. Er volgt hier snel een datum, zodat je je kan inschrijven!

Bekijk hieronder wat Stichting Lobby Lokaal kan doen