Lezing volkshuisvesting

Print Friendly, PDF & Email

 

Na afloop. In het midden Lous Vinken (met bril)

Woensdagmiddag 11 mei hield Lous Vinken, oud ambtenaar van de gemeente Amsterdam een lezing over Volkshuisvesting in wijkcentrum d’Oude Stadt.

Voor ieder die zich druk maakt over de exploderende huren en verkoop van sociale woningbouwwoningen was dit het neusje van de zalm. In een uiterst boeiende lezing legde oud ambtenaar Lous Vinken in heldere taal uit hoe dingen zijn ontstaan en gaf antwoord op de vragen hoe je wellicht als burgers (en ambtenaren) dingen kunt ‘keren’.

Duidelijk werd uit de lezing dat gemeente en woningbouwcorporaties op papier betere afspraken moeten maken en niet alleen intentieverklaringen moeten accepteren. En in deze tijden dienen zij te zoeken naar partners die sociaal willen investeren en niet alleen iets voor het grote geld willen doen in Amsterdam.

De politiek moet ‘wakker geschud worden’, en er moeten betere afspraken met woningbouwcoöperaties komen. Moet er niet meer sociaal gebouwd worden, ook voor de middeninkomens?

De aanwezigen willen nadenken over actievoeren richting de komende wethouder Volkshuisvesting Amsterdam .Na 30 jaar komt er eindelijk weer een wethouder op deze uiterst urgente comissie !
Veel eensgezinden op deze bijeenkomst. In het najaar wordt dit vervolgd met een nieuwe lezing, in de avonduren met diverse discussiemogelijkheden.

Meld je aan voor de nieuwsbrief van het wijkcentrum op  https://www.oudestadt.nl/ om op de hoogte te blijven van activiteiten. Wil je meedenken, meepraten, meedoen, meld je aan bij Anita Mizrahi via wijkcentrum@oudestadt.nl

Zie ook https://www.oudestadt.nl/lezing-over-volkshuisvesting/

 

1 reactie

  1. gonny van oudenallen schreef:

    Actueel is de beslissing van Minister de Jonge op 19 mei 2022 om de huur aan banden te leggen van middenhuur woningen tussen 1000-1250 euro, het persbericht is nog warm van de pers!