Kom naar de Klimaatmars

Print Friendly, PDF & Email

Kom zondag 10 maart 2019 om 13:00 uur ook naar de Dam voor de Klimaatmars. De regering moet kiezen voor échte oplossingen voor gezinnen, jongeren, kleine ondernemers, werknemers en boeren. De grote vervuilers moeten eerlijk betalen. Genoeg getreuzeld. Het klimaat wacht niet.

De Klimaatmars start in Amsterdam op de Dam om 13.00 uur
Wij gaan de straat op voor het klimaat. Massaal. De meerderheid van Nederland wil een definitieve doorbraak in de klimaatcrisis. En dit gaan we laten zien.
Samen tijdens de grootste klimaatmars van ons land.

De tijd dat de vervuilende industrie de hand boven het hoofd gehouden werd is voorbij. De vervuiler gaat betalen. 2019 wordt het jaar van het klimaat. Het jaar waarin ambitieus, daadkrachtig en eerlijk klimaatbeleid doorbreekt. 10 maart zal in het teken staan van een urgente klimaatboodschap, van hoop en samenwerken, van de toekomst. Hoe meer mensen, hoe luider onze boodschap!

Waarom de straat op?
Wij gaan de straat op voor een eerlijk klimaatbeleid. Wij zijn klaar met vage beloften en halve maatregelen en willen concrete afspraken. Wij zijn:

  • voor een eerlijke verdeling van de lasten en lusten
  • voor ‘de vervuiler betaalt’
  • voor een toekomst waarin iedereen duurzaam en warm woont
  • voor een toekomst met echte, groene banen

Al meer dan 50 organisaties hebben zich bij de klimaatmars aangesloten. Kom jij 10 maart ook naar Amsterdam?

Meld je aan dan krijg je een paar dagen voor de Klimaatmars de definitieve route en het programma per email toegestuurd.

🐼WNF, Varkens in Nood 🐷, PAX✌️, Bothends, TNI, Action Aid, Waddenvereniging🏊‍♂️, WISE☢️, LAKA, Code Rood, Extinction Rebellion, Fossielvrij / 350.org🏭, Food and future, Jonge Klimaatbeweging, Natuur en Milieu🌳, De Milieufederaties, Vogelbescherming 🐦, BankTrack💳💰, WECF, Nivon Natuurvrienden🌼, Jongeren Milieu Actief, Studenten voor Morgen💻, Jongerenvertegenwoordiger Duurzame Ontwikkeling, Groninger Bodem Beweging, Climate Reality Project, Earth Strike 🌎, Groenlinks 👕, D66, Partij voor de Dieren🐮, PVDA, SP 🍅, Dordrecht – verschillende initiatieven, Bite Back🔙, S!N, Groene Grit, Piratenpartij⚔️, Nederlandse Vereniging voor Veganisme🥦, IFMSA-NL, Energielabel West-Friesland❤️💙Energie samen ⚡️,Volt Nederland, &Jij, Surfrider Foundation Holland Coast 🏄‍♀️Sea First Foundation 🌊, Rood, PINK!🎗, Dwars, Jonge Socialisten / PvdA, Esko Dive World, Dive4Fun, Enker Freedive Opleidingen🥽, SUP school Domstad, Mermaid Crystal 🧜‍♂️, Groenen Amsterdam / De Groenen Nederland en Handel anders, Schilders van nu🖌

De Klimaatmars is een initiatief van Milieudefensie samen met FNV, Greenpeace, DeGoedeZaak, Woonbond en Oxfam Novib.

Meer informatie op: