Mupis bij de rechter

Print Friendly, PDF & Email

JCDecaux heeft beroep aangetekend tegen het besluit van de gemeente om een eerder verleende vergunning voor 28 mupi’s in te trekken. Tegelijkertijd heeft JCDecaux een verzoek tot een voorlopige voorziening bij de voorzieningenrechter ingediend.

Een omgevingsvergunning voor het plaatsen van 28 tijdelijke digitale mupi’s werd op 15 maart 2018 afgegeven door het (huidige) stadsdeelbestuur. De aanvraag ging over het vervangen van bestaande analoge mupi’s naar digitale. De vergunning gaat over “tijdelijke plaatsing” voor 15 maanden, terwijl de meeste mupi’s al geruime tijd eerder waren geplaatst. De hoorzitting van de bezwaarcommissie vond plaats in juli; de motivering van de gemeente, en waarop de aanvraag was getoetst, werden tijdens de zitting niet duidelijk. Uiteindelijk werd op 29 januari 2019 het besluit door het stadsdeelbestuur ingetrokken.

Naast eiser JCDecaux en verweerder gemeente Amsterdam zijn voor de zitting van de voorzieningenrechter ook de belanghebbende bewonersorganisaties uitgenodigd: Wijkcentrum d’Oude Stadt (met werkgroep buitenreclame), de VVAB, Comité Westelijke Grachtengordel en de bewonersraad Nieuwmarkt-Groot Waterloo. De andere indieners van bezwaarschriften waren door de commissie niet ontvankelijk verklaard.

Was in de bezwaarschriftenprocedure de gemeente onze tegenpartij, in de rechtszaak ligt dat nèt weer even anders.

De zitting is openbaar, en vindt plaats op 7 maart 2019 om 13:30 uur bij de Rechtbank Amsterdam, ingang Fred Roeskestraat.

Bijlagen:

Zie ook onze eerdere berichtgeving in deze procedure

 

1 reactie

  1. m van den berg schreef:

    Ben tegen de mupi’s en vooral de bewegende!