Jo Cadeaulezing over Jeroen Bosch

Print Friendly, PDF & Email

hel600

Op 17 april, van 15.30 -17.30 uur, vindt in Wijkcentrum d’ Oude Stadt de laatste Jo Cadeaulezing van dit seizoen plaats. Een van de vaste sprekers, Krzysztof Dobrowolski, vertelt dan over Jeroen Bosch.

Eerder hield Krzysztof Dobrowolski al eens een lezing over een enigszins verwante schilder: Pieter Brueghel. En wel over diens beroemde schilderij waarop allerlei spreekwoorden en zegswijzen uitgebeeld worden. Boeiend vertelde hij over de vele details die er te zien waren. En zo zal ook zijn verhaal over Jeroen Bosch – immers de meester van de meest bizarre details – zeker heel interessant worden.

Zoals u waarschijnlijk weet, is de tentoonstelling over het werk van Jeroen Bosch in het Noord-Brabants Museum een enorm succes: hoewel de openingstijd tot 11 uur ’s avonds is uitgebreid, is er geen kaartje meer te verkrijgen.

Op wat kleinere schaal is ook de lezing van Krzysztof Dobrowolski nu al een succes: we zitten vol. Als u dit leest zijn er wellicht nog één of twee plaatsen beschikbaar. Kosten € 12,50 per lezing, inclusief drank en hapjes. Inlichtingen bij daan46@gmail.com of elzemien@gmail.com.

Niet getreurd: we zijn al aan het nadenken over het programma van het volgend seizoen (het vierde voor ons en het tweede in wijkcentrum d’ Oude Stadt). Ook dan hopen we u op zes verschillende zondagmiddagen interessante lezingen aan te bieden. Het is de bedoeling dat we dan weer een beroep doen op drie sprekers die al vaker voor ons hebben opgetreden: Liesje Schreuders (literatuurhistorica), Krysztof Dobrowolski (kunsthistoricus) en Max Put (kunsthistoricus). Alle drie zijn o.a. ook werkzaam voor de Vrije Academie.