Gepland

Inspraak APV-wijziging verbodsbevoegdheid groepsrondleidingen

Print Friendly, PDF & Email

U kunt tot en met 31 januari inspreken op het ontwerpvoorstel ‘Algemene Plaatselijke Verordening (APV)-wijziging verbodsbevoegdheid groepsrondleidingen’. De bevoegdheidsuitbreiding zorgt dat de burgemeester groepsrondleidingen tussen bepaalde tijdstippen in bepaalde buurten kan verbieden, bijvoorbeeld op de drukste avonden in het Wallengebied. 

De gemeente werkt aan maatregelen om drukte en overlast door groepsrondleidingen in de binnenstad terug te dringen. Het ontwerpvoorstel ‘Algemene Plaatselijke Verordening (APV)-wijziging verbodsbevoegdheid groepsrondleidingen’ zorgt ervoor dat de burgemeester zulke verboden kan afkondigen.

U kunt tot en met 31 januari 2019 via het online inspraakformulier en via algemene.plaatselijke.verordening@amsterdam.nl bij de gemeente reageren op dit voorstel. Uw reactie wordt dan meegenomen in het definitieve voorstel van het college van burgemeester en wethouders aan de gemeenteraad. De gemeenteraad moet nog over het voorstel beslissen.

Bekijk het voorstel
Download: APV-wijziging verbodsbevoegdheid groepsrondleidingen.

Hoe kunt u inspraak leveren?

  1. U kunt digitaal inspraak leveren met dit digitale antwoordformulier.
  2. Of mail algemene.plaatselijke.verordening@amsterdam.nl

Wat gebeurt er met uw inspraak?
Uw input wordt, samen met digitale inspraak die we binnenkrijgen, opgenomen in de Nota van beantwoording. Deze Nota van beantwoording wordt samen met het voorstel waar inspraakreacties in worden verwerkt aangeboden aan de raad.

Laat een reactie achter