Agenda

Ingebruikname Lift Pentagon

Print Friendly, PDF & Email

Binnenkort wordt de nieuwe lift, aangebouwd aan het Pentagon, in werking gesteld voor de bewoners. Op 19 april is de lift op basis van het proefdraaien goedgekeurd. Het zal niet lang meer duren tot hij in gebruik genomen kan worden. Naar verwachting vindt de officiële opening in juni plaats. Het is een bijzonder initiatief geweest, van bewoners, stadsdeel en woningcorporatie Stadgenoot, dat aandacht verdient in de landelijke pers.

Bewoners in het Pentagon hebben jaren op die lift moeten wachten; om de woningen toegankelijk te maken voor minder mobiele huurders. Dus ook voor zittende oudere huurders om er zelf langer zelfstandig te kunnen blijven wonen.
Het plan was dat de lift op 10 april in gebruik zou worden genomen, maar dat wordt wat later. Op 16 april werd ons gemeld “Op dit moment wordt bij Stadgenoot gewerkt richting het proefdraaien en gaan laten goedkeuren van de lift”. Nog even geduld dus, maar het gaat echt gebeuren.

Sinds 2014
De gesprekken om een lift te maken dateren vanaf 2014 via de projectgroep Taskforce Wonen met Zorg.  Het Stadsdeel Centrum besloot positief. Maar begin maart 2016 had de commissie voor Welstand en Monumenten Amsterdam de aanbouw van een lift nog afgekeurd. Daarop is een nieuw ontwerp gemaakt en dat past helemaal bij de bestaande bouw. September vorig jaar startte de bouw. Medio maart zijn de steigers weggehaald en werd begonnen met de installatie van de lift.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>