Hortusbrug een speeldoosje?

Print Friendly, PDF & Email

Als de brug vastgevroren is, tijd voor de Winterreise van Schubert foto PB jan. 2019

Om het fietsen in Amsterdam aangenamer te maken was een creatief ambtenaren(?)team op het lumineuze idee gekomen om als experiment een dag muziek te laten horen iedere keer als de Hortusbrug open en dicht zou gaan. Op dat rustige plekje bij het Wertheimpark, Hortus en Nieuwe Herengracht. Leuk voor de fietsers, was het idee. Aan fietsers zou dan gevraagd worden wat ze er van vonden.

Dat schoot bij buurtbewoners in het verkeerde keelgat. Brieven gingen naar het stadsdeelbestuur dat we al genoeg ongevraagde muziek horen in de openbare ruimte. Houd je ervan, dan blijf je staan, zo niet, dan loop of rijd je snel mogelijk door. Maar met een open brug heb je die keuze niet. Voetgangers kijken naar de manoevrerende schepen en raken spontaan met elkaar aan de praat als de brug open staat. Hoe goed bedoeld ook, geen goed idee. We hechten aan de schaarse stilte.
Ook omwonenden zaten er niet op te wachten.

Het stadsdeelbestuur begreep het onmiddellijk en meldde:
Na inventarisatie van de reacties naar aanleiding van de aankondiging van het experiment met muziek tijdens het wachten voor de Hortusbrug is besloten het experiment niet uit te voeren; we begrijpen dat er onder omwonenden zorgen zijn over mogelijke extra geluidsoverlast.
Bewoners worden hiervan zo snel mogelijk op de hoogte gebracht middels een brief.  

Waarvoor dank.

 

1 reactie

  1. Bas Voorhoeve schreef:

    Hoe verzin je het!!