Het Grote Groenonderzoek

Print Friendly, PDF & Email

Doe mee met het jaarlijkse onderzoek van de gemeente Amsterdam naar het gebruik van het groen in en rond de stad: Het Grote Groenonderzoek.

Parken, recreatiegebieden en groen in onze directe woonomgeving zijn heel belangrijk voor ons welbevinden in de stad. Daarom onderzoekt de gemeente Amsterdam het gebruik van het groen in en rond de stad: Het Grote Groenonderzoek. Met het onderzoek kan de gemeente haar beleid rondom het groen verbeteren en beter afstemmen op de wensen van haar inwoners. Zo worden de analyse en rapportage o.a. gebruikt voor het opstellen van de zogenaamde Groenvisie.

Informatie
Het onderzoek is al meerdere keren uitgevoerd. Het vergelijken van de onderzoeksresultaten leverde interessante informatie op. Zo bleek dat niet alleen parken en recreatiegebieden vaker werden bezocht, maar ook dat het gebruik van groen in de directe woonomgeving was toegenomen.

Het onderzoek
Het onderzoek bestaat uit een digitale vragenlijst, met vragen over recreatiegebieden, parken en specifieke groenvoorzieningen (zoals volkstuinen, sportvelden en begraafplaatsen) en groen in uw woonomgeving. Verder komen onderwerpen als drukte, hoeveelheid groen, dak- en geveltuinen, groene schoolpleinen en speelplekken en balans natuur versus recreatie aan de orde.

Doe mee!
Doet u mee met het onderzoek?  Voor de gemeente is uw bijdrage belangrijk, ook als u géén parken en recreatiegebieden bezoekt.

  • Het invullen van de enquête duurt ongeveer 15 minuten.
  • Iedereen van16 jaar en ouder kan meedoen.
  • U kunt tot en met 27 november meedoen.
  • U kunt de enquête hier invullen.

In het eerste kwartaal van 2019 volgt de stedelijke analyse en rapportage.

1 reactie

  1. Marco schreef:

    Leuk, zo’n enquête. Maar wat kreeg ik de pest in toen ons tuinpark de Federatie weer eens niet op de lijst stond. Wij bestaan wel, dames en heren, en we zijn niet zo’n heel klein park ook. Bezig met allerlei goede initiatieven, geheel zelfstandig en als enige met de goedkeuring van ons vorstenhuis. En toch blijken we voor Amsterdam en Ouder-Amstel alleen zo af en toe te bestaan. Dat zuigt flink: wij bestaan wel!