Herstel pastorietuin Begijnhof 29

Print Friendly, PDF & Email

Vrijwilligers zijn de pastorietuin van de Joannes en Ursulakerk aan het herstellen en doen een oproep voor fotomateriaal van deze tuin uit de jaren 1990 en 2000.

Dambord
Steeds een paar uur op de zaterdagochtend, voor de grote drukte begint, herstellen zij de tuin aan het Begijnhof 29. Op dit moment is de hoofdstructuur weer hersteld. Het is als een kleine kloostertuin in dambordpatroon ontworpen, met om en om grindvelden en plantvelden. Het ontwerp was verzakt, gedeeltelijk met aarde bedekt. Ook staat de tuin vol met bakken die weg moeten. Van de oorspronkelijke beplanting is op 2 walnotenbomen na, vrijwel niets meer over.

De vrijwilligers willen de beplanting volgens het oorspronkelijke ontwerp terugbrengen, maar kunnen daar niets van vinden. Er is een boekje met een plattegrond en beplantingsschema van de tuinen van de Begijnhof, maar uitgerekend van deze tuin ontbreekt de plattegrond. De tuin is ooit door de gemeente Amsterdam aangelegd, maar in het stadsarchief is er niets van te vinden.

Oproep
Heeft iemand fotomateriaal van deze tuin uit de jaren ’90 en ’00, of kent u collecties waarin ze kunnen voorkomen? Of kent u iemand die dat misschien weet? De beeldbank van het stadsarchief heeft het niet, dat weten we al. Zodat aan de hand daarvan de tuin te reconstrueren moet zijn. Stuur uw foto’s o.v.v. Begijnhof naar e-mail: wijkcentrum@oudestadt.nl

1 reactie

  1. Ina Wilbrink schreef:

    Nederlandse Tuinenstichting al geraadpleegd?
    http://Www.tuinenstichting.nl