Herdenking op de Nieuwmarkt

Print Friendly, PDF & Email
herdenking600

Foto van Sjaak vd Leeden

Op 12 april om 10.45 uur bij de Flesseman op de Nieuwmarkt worden de kinderen uit de buurt herdacht die in de oorlog zijn omgekomen. De achtste-groepers van de Antoniusschool en De Witte Olifant komen dan bij elkaar bij ouderencentrum de Flesseman om de herinnering levend te houden aan de vier kinderen die op en rond de Nieuwmarkt door de Duitsers zijn doodgeschoten en aan de joodse kinderen die zijn weggevoerd.

De herdenking vindt plaats op 12 april om 10.45 uur (inloop vanaf 10.30). Sonja Meijer, nicht van Annie Meijer, een van de vier omgekomen kinderen, zal vertellen over Annies korte leven, over haar dood en wat die teweegbracht. Daarna lezen leerlingen gedichten voor die ze zelf hebben gemaakt. De herdenking wordt afgesloten bij de plaquette naast de ingang van de Flesseman, waar bloemen worden gelegd en de kinderen het fluistergedicht over de vrijheid laten horen. Uw aanwezigheid wordt zeer op prijs gesteld.

In 1995 werd ter nagedachtenis aan de vier kinderen een plaquette onthuld aan de gevel van gebouw Flesseman. Deze werd nog hetzelfde jaar door de twee buurtscholen, de Sint Antoniusschool en De Witte Olifant, geadopteerd. De kinderen uit de hoogste groepen nemen ieder jaar actief deel aan de herdenking door lessen op school en door gedichten te maken die worden voorgedragen op 12 april.

Het 12 april Comité.

30-3-2016 12-05-55