Herdenking 11 mei 1940

Print Friendly, PDF & Email

Bron: Stadsarchief Amsterdam

Wegens de Corona maatregelen zal de onthulling van de gedenksteen op de Blauwburgwal op 11 mei 2020 door oud-burgemeester Job Cohen zonder publiek plaatsvinden.

De gedenksteen is ter nagedachtenis aan de 44 slachtoffers van het eerste bombardement op Amsterdamse woningen, op 11 mei 1940 op de Blauwburgwal, hoek Herengracht. De herdenkingsbijeenkomst in de Dominicuskerk wordt op een later tijdstip georganiseerd.

Het Buurtinitiatief Herdenking Blauwburgwal bedankt alle donateurs voor hun gift waardoor het mogelijk is gemaakt om de gedenksteen te laten maken en de herdenking te bekostigen. Een bijzondere bijeenkomst waar nabestaanden, getuigen, en andere belangstellenden naar uitgekeken hadden, maar nu uitgesteld moet worden.

Het streefbedrag voor de inzameling was €10.000; tot nu (30 maart) heeft die €10.613 opgeleverd. Een geweldig resultaat. Daarnaast hebben wij van het stadsdeel een eerder toegezegd bedrag ontvangen van €1000.

Nu er uiteindelijk twee momenten van herdenking zullen zijn, komt het extra bedrag goed van pas. Donaties zijn daarom nog steeds welkom. Hoe doneren? zie ons eerste bericht Blauwburgwal.

Lees ook ons bericht van vorige maand Nog niet helemaal met een persoonlijke reactie daaronder, en vooral het maartnummer van Buurtkrant Zeven, pag. 1 en 2

Zodra er duidelijkheid is wanneer de herdenkingsbijeenkomst zal gaan plaatsvinden zal het Buurtinitiatief ons en u weer op de hoogte stellen.