Green Light District

Print Friendly, PDF & Email

Voor degenen die dit project niet kennen, hier wat ingezonden informatie:

Met het Green Light District willen bewoners en ondernemers samen de binnenstad van Amsterdam transformeren tot een duurzaam en toekomstbestendig hart van de stad.

We zetten samen met bewoners projecten op waarmee we monumentale panden van het aardgas afhelpen, we gaan huizen isoleren en duurzame energie opwekken. Ook vergroenen we het Green Light District letterlijk door het aanleggen van groen op stoepen en daken.

We organiseren activiteiten, ondersteunen duurzame initiatieven van bewoners en ondernemers uit de buurt, en helpen ze om verder te groeien. We starten deze zomer een gratis programma, het Green Light Lab, dat initiatiefnemers de kans geeft om te groeien, te leren en de volgende stappen te zetten. We voorzien initiatieven niet alleen van advies, maar kunnen initiatieven ook het podium geven bij onze activiteiten of op onze sociale media kanalen. Niet geheel onbelangrijk, de gemeente stelt voor de beste initiatieven een flinke subsidie beschikbaar!

Dus woon jij in de oude binnenstad en heb je een goed idee voor de buurt of een duurzaam initiatief? Of ken je iemand met een goed idee?  Op de website van het Green Light District vind je alle informatie over het programma, en het aanmeldformulier voor het Green Light Lab.

Neem vooral ook kennis van ons zomerprogramma.