Gemene palen op de stoep

Print Friendly, PDF & Email

In het Parool stond begin januari een ingezonden brief van Lise van de Kamp. Over die gemene, vaak nutteloze uitsteeksels van (tijdelijke) verkeerspalen. Hopelijk trekt de gemeente zich er iets van aan. Hier de brief:

‘Tijdelijke verkeerspalen zijn gevaarlijk’

Levensgevaarlijk zijn de uitsteeksels aan de onderkant van de tijdelijke verkeerspalen in Amsterdam. Met name voor ouderen en slechtzienden zijn deze ijzeren pinnen een gevaar op het voetpad. Ze zijn er om de paal stabiel in de grond te zetten, maar dan moeten de wegwerkers ze wel diep genoeg ingraven, zodat de uitsteeksels daadwerkelijk op de grond staan. Daarvoor ontbreekt kennelijk vaak de tijd of de lust, want vaker wél dan niet steken deze uitsteeksels in het luchtledige.

Vooral ouderen en slechtzienden (onder wie ikzelf) botsen nogal eens tegen zo’n uitsteeksel aan, met een lelijke wond aan het scheenbeen tot gevolg. Lieve gemeenteambtenaren, jullie doen het natuurlijk niet expres maar graaf in het gevolg alsjeblieft iets dieper, zodat wij ons niet bezeren. Dank namens alle ouderen in Amsterdam.

Lise van de Kamp (Partij van de Ouderen stadsdeel Centrum), Amsterdam