Enquête openbare ruimte Valkenburgerstraat, Mr. Visserplein en Weesperstraat

Print Friendly, PDF & Email

Combi EnquêteDe gemeente wil van u weten hoe u de openbare ruimte van de Valkenburgertraat, Mr. Visserplein en Weesperstraat zou willen indelen? Geef uw mening en vul de enquête in.

De gemeente onderzoekt de openbare ruimte in de Valkenburgerstraat, Mr. Visserplein en Weesperstraat. In de stadsdeelcommissie van 21 februari is gesproken over het participatieplan Peiling Oostelijke Binnenstad. De enquête over de openbare ruimte in de Oostelijke Binnenstad (Valkenburgerstraat, Mr. Visserplein en de Weesperstraat) staat sinds vandaag live. Invullen kan tot en met 14 mei.

Op 2 en 9 mei worden er straathoekgesprekken op het Mr. Visserplein en op het Weesperplein gevoerd om de peiling te promoten en gezamenlijk in te vullen.

Achtergrond
De openbare ruimte in de Valkenburgerstraat, het Mr. Visserplein en de Weesperstraat, is een gebied met veel verkeer: auto’s, fietsers en het openbaar vervoer. Ook zijn er stoepen met tegels en weinig bomen, planten en bloemen. Mensen gaan vooral van A naar B en hebben weinig plek om buiten te zitten, spelen of bewegen. Eerder maakte de gemeente met bewoners de Visie Oostelijke Binnenstad. Het college presenteerde in november 2021 de Verkenning Oostelijke Binnenstad.

Groenplannen van Knowledge Mile Park
Er zijn al plannen voor het toevoegen van meer groen in dit gebied. Deze ideeën zijn opgehaald tijdens de buurtbijeenkomsten van het Knowledge Mile Park project. Denk aan groenvakken, groene gevels en extra bomen. De groenplannen van het Knowledge Mile Park worden binnenkort uitgevoerd.

Terwijl er nagedacht wordt over of, hoeveel en waar er extra openbare ruimte in de Valkenburgerstraat, Weesperstraat en op en rond het Mr. Visserplein gecreëerd kan worden, denkt de gemeente ook alvast een stap vooruit.

Enquête
De gemeente Amsterdam wil graag van bewoners en gebruikers horen wat zij met die mogelijke extra vrije ruimte in de toekomst willen doen. Het is nog niet bekend of, wanneer en hoe ingrijpend het gebied (her)ingericht kan worden in de toekomst. De wensenlijst uit de enquête helpt de gemeenteraad hierover een keus te maken. De vragenlijst gaat over de Valkenburgerstraat, Mr. Visserplein en de Weesperstraat. Het participatietraject loopt van maart tot juni 2023. U kunt de enquête tot en met zondag 14 mei invullen via: amsterdam.nl/enqueteoostelijkebinnenstad.

Voor vragen over de enquête kunt u mailen naar: enqueteoostelijkebinnenstad@dewijdeblik.com

Meer informatie:

1 reactie

  1. Govert Janssen schreef:

    Ook in Keulen heeft met deze problematiek van doen. Vorige week heb ik vanuit het perspectief van Amsterdam voor de Bund von Architectinnen und Architecten abteilung Köln een bijdrage geleverd over dit thema.