Duurzaam door de stad

Print Friendly, PDF & Email

Donderdagavond 8 december in Pakhuis de Zwijger lanceert Milieudefensie  . Samen met bewoners gaat milieudefensie campagne voeren voor duurzaam door de stad. Lokale helden tekenden als eerste de petitie: Ja, ik wil duurzaam door de stad!

Anne Knol de campagneleider mobiliteit bij Milieudefensie vroeg om anders te kijken naar de dagelijkse situatie te kijken, zodat nieuwe keuzes gemaakt kunnen worden: “De oplossingen zijn er al, nu moeten ze er  komen.”  Gevraagd werd meer te kunnen experimenteren, zoals de straat af te sluiten en kijken wat we kunnen doen met de vrije ruimte die ontstaat.

Anne Knol: Anders kijken. Anders kiezen.

Help mee om duurzaam verkeer in de hoofdrol te krijgen
Als Nederland klimaatverandering wil stoppen én gezonde lucht wil, moet er drastisch iets veranderen aan de manier waarop we ons verplaatsen. Verkeer is met 22% van de CO2 uitstoot één van de grootste bijdragers aan klimaatverandering. Daarnaast is de Nederlandse lucht één van de meeste ongezonde van Europa. Op de weg en in onze steden neemt de auto verreweg de meeste ruimte in. Ruimte die veel eerlijker verdeeld kan worden.

Milieudefensie roept iedereen op de petitie te tekenen tegen klimaatverandering en vervuilend verkeer, om gemeentes en het Rijk in actie te laten komen, zodat:

  • vervoer niet meer vervuilend is;
  • er meer ruimte komt voor fietsen en wandelen;
  • het openbaar vervoer efficiënt en voor iedereen bereikbaar is.

Wilt u ook een gezonde, veilige leefomgeving en duurzaam op weg?
Teken nu!
Klik hier om naar de petitie te gaan.