d’Oude Stadt en de AGV

Print Friendly, PDF & Email

Wijkcentrum d’Oude Stadt is een Centrum voor informatie en burgerparticipatie. Om informatie met u te delen maken wij o.a. gebruik van onze website en versturen wij sinds 2016 binnen ons netwerk een maandelijkse nieuwsbrief, en nu en dan losse berichten die niet op de nieuwsbrief kunnen wachten. Via een link onderaan iedere nieuwsbrief/bericht kunt u zich daar altijd zelf heel eenvoudig voor afmelden.

De nieuwe wetgeving
Vanaf 25 mei 2018 geldt de nieuwe Europese privacywetgeving, de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). Daarmee krijgt u meer en sterkere privacyrechten. Voor organisaties, ook Wijkcentrum d’Oude Stadt, gelden meer verplichtingen om zorgvuldig met persoonsgegevens om te gaan. Een greep uit ons privacybeleid:

Welke persoonsgegevens bewaren wij, en waarom?

  • Van de meeste mensen binnen ons netwerk bewaren wij alleen naam en e-mailadres, zodat wij onze nieuwsbrieven/berichten kunnen versturen. De personen in de database zijn onderverdeeld in categorieën, waarvan “belangstellenden” de standaard is. Wie specifieke belangstelling heeft getoond voor bepaalde onderwerpen kan onder meerdere categorieën vallen. Al deze gegevens zijn alleen toegankelijk voor de beheerders van onze website. Op verzoek kunt u uw eigen gegevens in die verzendlijst via email bij de secretaris van het wijkcentrum opvragen.
  • Van bestuurders, wijkraadsleden, en andere actieve vrijwilligers bewaren wij ook andere contactgegevens.
  • Persoonsgegevens geven wij nooit aan derden door, tenzij met toestemming van de betrokkene.

Aanmelden nieuwsbrief
Wie onze maandelijkse nieuwsbrief nog niet ontvangt kan zich op onze website aanmelden voor onze nieuwsbrieven/berichten. Iemand anders die denkt u daar een plezier mee te doen kan dat trouwens ook doen. In beide gevallen ontvangt u automatisch een email, waarin staat hoe u kunt bevestigen dat u de nieuwsbrieven wilt ontvangen. Als u dat negeert zult u geen nieuwsbrieven/berichten van ons ontvangen.

Afmelden nieuwsbrief
Uw gegevens in de verzendlijst blijven bewaard tot u zich afmeldt.
U kunt zich op ieder moment zelf afmelden door op de betreffende link onderaan een nieuwsbrief/bericht te klikken. Had u de email met de nieuwsbrief al weggegooid? Lukt het niet? Stuur dan een email naar de secretaris.

Contactformulieren
Als u een contactformulier instuurt om bijvoorbeeld. mee te doen met een bijeenkomst of gebeurtenis, delen wij uw naam en email alleen met de organisator ervan.
Wanneer u via een contactformulier een vraag stelt die wij niet zelf kunnen beantwoorden kunnen wij u via email in contact brengen met een deskundige.

Enquêtes
Persoonlijke gegevens uit enquêtes worden nooit met derden gedeeld. Wij stellen geen onnodige persoonlijke vragen: geen geboortedatum maar liever leeftijdsgroep, geen adres maar hooguit postcode. Vóór verwerking van de enquête-resultaten ontdoen wij deze van alle gegevens die herleid kunnen worden tot een persoon.

Privacyreglement
Binnenkort is het concept Privacyreglement van Wijkcentrum d’Oude Stadt op onze website te vinden, onder menu-item Het wijkcentrum. Het reglement wordt officieel na vaststelling door de Wijkraad.

Cookies
Onze website maakt géén gebruik van cookies.

Klachten
Als u een privacyklacht hebt over het Wijkcentrum, neem dan eerst met ons contact op via email. Wilt u dat niet, of komen we er samen niet uit, dien dan een klacht in via de Website Autoriteit Persoonsgegevens.


Links